Sun Wen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sun Wen
Katerangan priangga
Tanggal lair (1973-04-06) 6 April 1973 (umur 43)
Dhuwur 162 m (531 ft 6 in)
Posisi main Forward
Katerangan klub
Tim saiki
pènsiunan
Angka 9
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1989-2000 Shanghai
2001-2002 Atlanta Beat 33 (7)
2003 Shanghai SVA
2006 Shanghai SVA
Tim nasioanl
1990-2006 CinaChina[1] 152 (106)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul (UTC).


Rèkor medali Olimpiade
Women's Football
Makili Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina
Perak 1996 Atlanta Team Competition

Sun Wen lair tanggal 6 April 1973 ing Shanghai, ya iku salah siji pemain wadon bal-balan paling apik ing donya. [2] Ing taun 2002, dhèwèké kapilih dadi Pamain Co.[2] Dhèwèké duwé visi kang apik ya iku ngliwati akurasi bareng karo obahan-obahan ing ngarep lan ing tengah lapangan.[2] Dhèwèké main kanggo Cina luwih saka 100 pertandhingan lan nyithak luwih saka 100 gol.[2]

Sun Wen wiwit main bal-balan umur 12 taun.[2] Ing taun 1990, dhèwèké mlebu tim nasional.[2] Wiwit iku, Cina bisa éntuk papat kajuwaran ing Piala Asia, ya iku ing taun 1991, 1993, 1995 lan 1997.[2] Dhèwèké lan kancané uga menangaké medhali emas Cina ing pertandhingan bal-balan wadon ing taun 1994 lan 1998 ing Asian Games.[2] Ing Piala Donya wong wadon taun 1999 kang dianakaké ing Amérika Sarékat, dhèwèké éntuk bebungah Adidas Golden Boot lan bebungah Golden Ball.[2] Ing taun 2001, Sun lunga menyang AS mèlu Beat Atlanta ing WUSA.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "中国女足出局玫瑰提前凋零 孙雯宣布挂靴" (ing Tionghoa). 潇湘晨报. 2003年10月04日. Dijupuk 2009年4月13日.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  2. ^ a b c d e f g h i j (en) chinaculture.org Diundhuh tanggal 26 Agustus 2011


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sun_Wen&oldid=1093618"