Sun Wen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sun Wen
Informasi pribadi
Tanggal lair 6 April 1973 (umur 41)
Papan lair Shanghai, Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina
Dhuwur 162 m (Cithakan:Convert/rand in)
Posisi pamain Forward
Informasi klub
Klub saiki pènsiunan
Nomer 9
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1989-2000 Shanghai
2001-2002 Atlanta Beat 33 (7)
2003 Shanghai SVA
2006 Shanghai SVA
Tim nasional
1990-2006 Flag of the People's Republic of ChinaChina[1] 152 (106)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of (UTC).
† Appearances (Goals).


Rèkor medali Olimpiade
Women's Football
Makili Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina
Perak 1996 Atlanta Team Competition

Sun Wen lair tanggal 6 April 1973 ing Shanghai, yaiku salah siji pemain wadon bal-balan paling apik ing donya. [2] Ing taun 2002, dhèwèké kapilih dadi Pamain Co.[2] Dhèwèké duwé visi kang apik yaiku ngliwati akurasi bareng karo gerakan-gerakan ing ngarep lan ing tengah lapangan.[2] Dhèwèké main kanggo Cina luwih saka 100 pertandhingan lan nyithak luwih saka 100 gol.[2]

Sun Wen wiwit main bal-balan umur 12 taun.[2] Ing taun 1990, dhèwèké mlebu tim nasional.[2] Wiwit kuwi, Cina bisa éntuk papat kajuwaran ing Piala Asia, yaiku ing taun 1991, 1993, 1995 lan 1997.[2] Dhèwèké lan kancané uga menangaké medhali emas Cina ing pertandhingan bal-balan wadon ing taun 1994 lan 1998 ing Asian Games.[2] Ing Piala Donya wong wadon taun 1999 kang dianakaké ing Amérika Sarékat, dhèwèké éntuk bebungah Adidas Golden Boot lan bebungah Golden Ball.[2] Ing taun 2001, Sun lunga menyang AS mèlu Beat Atlanta ing WUSA.[2]


Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "中国女足出局玫瑰提前凋零 孙雯宣布挂靴" (in zh-cn). 潇湘晨报. 2003年10月04日. http://sports.sina.com.cn/s/2003-10-04/075866523s.shtml. Retrieved 2009年4月13日.
  2. ^ a b c d e f g h i j (en) chinaculture.org Diundhuh tanggal 26 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sun_Wen&oldid=832333"