Sun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ana ibu ngambung anake

Ambung yaiku sawijining tumindak sun utawa lambene kanggo wong liya utawa obyek. Konotasi budaya ngambung beda-beda saben tlatah. Gumantung saka budaya lan konteks, ciuman bisa nyebut sentimen katresnan, semangat, romansa, daya tarik seksual, kegiatan seksual, semangat seksual, tresno, hormat, salam, kekancan, perdamaian, lan nasib apik, lan liya-liyane. Ing sawetara kahanan, ciuman minangka ritual, gerakan resmi utawa simbolis sing nuduhake pengabdian, rasa hormat, utawa sakramen . Tembung kasebut asale saka basa Inggris Kuno cyssan (" ngambung "), sabanjure saka coss ("ciuman").

Ngambung romantis
Denis Thatcher, garwane Margaret Thatcher, ngambung tangane Nancy Reagan garwane Mantan Presiden AS ing taun 1988