Suluk Malang Sumirang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Suluk Malang Sumirang iku suluk sing ngagungaké kasampurnaning manungsa tumuju Allah. Dicaritakaké yèn suluk iku ditulis déning Sunan Panggung sing ngadhepi ukuman obong amarga dianggep nyalahi saréngat agama Islam. Suluk iki kalebu sastra sing misuwur saka kasusastran Jawa Anyar lan kira-kira [1]

Pethikan[besut | besut sumber]

  • Dosa gung alit tan dèn singgahi
  • ujar kupur kapir kang dèn ambah
  • wus liwung pasikepane
  • tan andulu dinulu
  • tan angrasa tan angrasani
  • wus tan ana pinaran
  • pan jatining suwung
  • ing suwunge iku ana
  • ing anané iku surasa sajati
  • wus tan ana rinasa


  • Pan dudu rasa karasèng lathi
  • dudu rasané apa pa lawan
  • dudu rasa kang ginawe
  • dudu rasaning guyu
  • dudu rasa kang angrasani
  • rasa dudu rarasan
  • kang rasa amengku
  • sakèhing rasa karasa
  • rasa jati tan karasa jiwa jisim
  • rasa mulya wisesa


Rujukan[besut | besut sumber]

<references>


  1. Setelah Revolusi Tak Ada Lagi, Gunawan Mohamad, Penerbit Alvabet, 2005