Sularso Sopater

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pdt. Dr. Sularso Sopater, M.Th. (lair ing Yogyakarta, 9 Mèi 1934; umur 86 taun) inggih punika salah satunggalipun pangarsa ing kalangan agama Kristen. Piyambakipun naté dipunpracaya minangka Anggota Dewan Pertimbangan Agung Republik Indonesia (DPA RI), Pangarsa Sinode Gréja Kristen Jawa lan Pangarsa Persekutuan Gréja-gréja ing Indonesia.[1][2]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Sularso Sopater miyos ing Ngayogyakarta, surya 9 Mèi 1934. Ngrengkuh gelar Master Teologi wonten ing Grand Rapids Michigan Amérikah Sarékat taun 1975, lajeng ngasta minangka dhosèn dokmatika ing STT Jakarta awit taun 1978. Gelar doktor teologi kaparingaken saking Sekolah Tinggi Teologi Jakarta. Piyambakipun punika pandhita di kalangan Gréja Kristen Jawa (GKJ), lan naté dipundhapuk minangka pangarsa sinode ing mriku. Kajawi saking punika, Sularso sopater ugi naté nglenggahi minangka Katua Umum Persekutuan Gréja-gréja di Indonesia (PGI) lan didhapuk minangka salah satunggalipun anggota Dewan Pertimbangan Agung Republik Indonesia (DPA RI). Sajawinipun ngemban minangka pamimpin umat, Sularso ugi nglampahi kiprah organisasi antawisipun minangka Direktur Lembaga Pembinaan Kader GKJ/GKI Jawa Tengah, ingkang dumunung wonten Yogyakarta.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Tokoh Indonesia: Sosok Pendeta Bersahaja diakses 3 Juli 2017
  2. Sala Tribun News: Ungkap Kisah Kemanusiaan, Buku Memoar Sularso Sopater Bakal Diluncurkan di Yogyakarta diakses 3 Juli 2017