Sudharnoto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sudharnoto (lair ing Bengkulu, 14 Oktober 1928 – pati 11 Januari 2000 ing umur 71 taun) inggih punika salah satunggaling komponis, ilustrator filem Indonesia, ingkang nggubah Mars Pancasila ingkang mangke badhé dipunsebat Garuda Pancasila.[1][2] Sawetasis Soekarno dados Présidhèn, Sudharnoto kalebet seniman ingkang dados satunggaling anggotaLekra.[1]

Riwayat Hidup Ringkas[besut | besut sumber]

Sudharnoto naté ngangsu ngèlmu wonten Universitas Indonesia jurusan Kedhokteran (namung ngantos tingkat 2).[1][2] Ramanipun dados dhokter pribadi Mangkenagaran VII wonten Sala.[1]

Film ingkang musikipun dipun-garap kalih Sudharnoto [1]

  • Juara Sepatu Roda
  • Notaris Sulami
  • Baja Membara
  • Sayem
  • Di Ambang Fajar
  • Koboi Cilik
  • Anak Emas
  • Cintaku Tergadai
  • Kabut Sutra Ungu (memengkan piala citra taun 1980)

Musik rekaman ingkang dipungkasi déning Sudharnoto:[1]

  • Musik Nostalgia Mengenang Ismail Marzuki
  • Hidup Indonesia.

Lagu ingkang dipundamel:[1]

  • Bunga Sakura
  • Mars Teruna Bangsa
  • Keroncong Kewajiban Pemuda
  • Panta Selatan
  • Gadis Gunung
  • Harum Bunga di Waktu Malam
  • Asmara Dewi
  • Senja Buta
  • Melati Pagi
  • Asia-Afrika Bersatu
  • Maju Sukarelawan
  • Garuda Pancasila (digubah taun 1956)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Hassan Shadily & Redaksi Ensiklopedi Indonesia (Red & Peny)., Ensiklopedi Indonesia Jilid 6 (SHI-VAJ). Jakarta: Ichtiar Baru-van Hoeve, hal. 3325
  2. a b "Penggubah Lagu Mars Pancasila ternyata Anggota Lekra". Kompas. 03 Oktober 2013. Dijupuk 6 Juni.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)

Rujukan tambahan[besut | besut sumber]

  1. Kamus Gestok (Hesri Setiawan, Galang Press, 2003)
  2. Majalah Tempo edisi Oktober 2013
  3. http://www.indonesianfilmcenter.com/pages/profile/profile.php?pid=638457f44085
  4. http://www.sinematekindonesia.com/index.php/kronika/listdata/page/80