Stroganina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nyiyapake stroganina ing meja
Ngusap stroganina nganggo piso Yakutian

Stroganina ( Russian строганина, secara harfiah "asahan" ) iku panganan saka wong pribumi saka lor Arctic Siberia dumadi saka mentahan, lancip, iwak beku dawa-ngiris. [1] Ing sekitar Danau Baikal, sajian kasebut diarani raskolotka . Stroganina tradisional digawe nganggo iwak putih banyu tawar salmonid ditemokake ing perairan Arktik Siberia kayata nelma, muksun, chir, lan omul . [2] [3] Arang banget, digawe nganggo Stefgeon . Masakan iki disenengi karo warga Siberia asli, lan ana ing masakan Yakutian, [4] Masakan Eskimo, masakan Komi lan masakan Yamal . Iki asring dipasangake karo vodka.

Iwak beku digunakake kanggo nyiyapake stroganina . Iwak kanggo stroganina biasane dicekel iwak mancing es sajrone musim gugur lan seger beku supaya ora ana kristal-kristal es ing daging. Iwak beku bisa dibungkus nganggo banyu es sing meh beku supaya ora ngalami dehidrasi lan ngreksa daging iwak kanthi luwih apik ing kahanan beku. Iwak biasane beku lempeng, tanpa mlengkungake awa

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Shuster, Simon. "Stroganina: Frozen Sashimi of the Russian Arctic – Roads & Kingdoms". Roads & Kingdoms. Stroganina, like caviar, is meant to be consumed with good vodka, as its equal.
  2. Sarasohn, Judy (tester); From Gastronomer Andreas Viestad (14 May 2008). "Stroganina". Washington Post. Recipe Finder. ... a kind of frozen Siberian sashimi
  3. Sumitra (22 January 2014). "Stroganina – Raw Frozen Fish Served as a Delicacy in Northern Russia – Oddity Central – Collecting Oddities". Oddity Central.
  4. Bochkarev, Bolot (16 December 2009). "Stroganina, a traditional cold dish in Yakutia". AskYakutia.com.