Stephen Marley

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stephen Marley Marley tampil ndhik Vancouver, Kanada taun 2007

Stephen Marley iku salah sijiné anaké Bob Marley lan Rita Marley sing dadi panembang Reggae.[1] Dhèwèkné lair tanggal 20 April 1972 ndhik Wilmington Delaware.[1] Dhèwèkné wiwit cilik wes kena prabawa musik sing gedhé saka bapaké.[2] jinis musiké ya iku Contemporary Reggae, Contemporary R&B, lan Pop Reggae.[1] Dhèwèkné uga nduwé kelompok musik sing jenengé Ziggy Marley & The Melody Makers.[2] Anak keteluné Bob Marley kui tau menang ping lima Grammy ndhik bab musik.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Stephen Marley miwiti kariré karo telu seduluré ya iku Sharon Marley, Candella Marley, lan Ziggy Marley.[3] Taun 1979 dhèwèné ngrekam tembang kapisané sing irah-irahané Chlidren Playing in the Streets.[3] Tembang kui diserat karo Bob Marley.[3] Tembang kui ngomongné bab kasangsaran kaya ta kemiskinan sing dialami karo bocah-bocah ndhik dalanan Jamaika.[3] Kauntungané saka tembang kui disumbangné ana ing Dana Anak PBB.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c "Stephen Marley". www.allmusic.com. http://www.allmusic.com/artist/stephen-marley-mn0000024309/biography. Diwiwiti 16 August 2016.
  2. a b c "Stephen Marley Biography". www.biography.com. http://www.biography.com/people/stephen-marley-297420. Diwiwiti 16 August 2016.
  3. a b c d e "Stephen Marley". www.uncluster.com. http://www.uncluster.com/IN/profiles/stephen-marley/. Diwiwiti 16 August 2016.