Setatsiyun Tebet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Stasiun Tebet)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Setasiun Tebet
250px
Stasiun Tebet
Letak
PropinsiDKI Jakarta
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi 1 Jakarta
LayananKRL Jatinegara-Dhépok/Bogor (Yellow Line)
Fasilitas
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setasiun

Setatsiyun Tebet ya iku stasiun sepur kang ana ning Jl. Lapangan Ros Raya, Jakarta Selatan 12810, DKI Jakarta,[1] Tapel wates antarané Kalurahan Tebet lan Kebon Baru, Tebet, Jakarta Kidul. Setatsiyun iki ana ing Daerah Operasi 1 Jakarta. Genahé ning waladi kang strategis dadi pengumpan kanggo para punggawa ning Casablanca, Kuningan, Kampung Melayu, lan pinggiré nggawé setatsiyun iki rame terus.

Kelintunan[besut | besut sumber]

Setatsiyun sepur iki ramé banget nalika wayah ésuk lan soré nalika wayahé masarakat padha mangkat-bali saka mergawé. Akèh pedagang asongan kang gawé sesek anggoné papan nunggu para penumpang sepur. Amarga akèhé penumpang, iku sing gawé masalah mligi masalah kriminalitas, sanadyan ing mbang kulon setatsiyun ana kantor pulisi. Ing ngarep pelataran setatsiyun kerep kadadéan kamacetan, amarga Mikrolet, Kopaja, Bajaj, lan Tukang Ojek padha rebutan panumpang nalika Kereta Listrik mandhek, ngedhunaké lan ngunggahaké panumpang.

Sepur kang ngliwati Stasiun iki[besut | besut sumber]

  • KRL Ékonomi Jakarta-Bogor
  • KRL Commuter Line Jakarta-Bogor
  • KRL Ékonomi Jakarta-Bojonggede
  • KRL Ékonomi Jakarta-Dhépok
  • KRL Commuter Line Jakarta-Dhépok
  • KRL Commuter Line Jakarta-Bojong Gede

Persinggungan karo Angkudan Umum liyané[besut | besut sumber]

  1. Mikrolet M44, Jurusan Karet - Kp. Melayu
  2. Mikrolet JS APB 03, Jurusan Tongtek - St. Kalibata
  3. Sinar Jaya AC141, Jurusan Tanah Abang - Bekasi (via KH Mas Mansyur - Kuningan - UKI - Tol Jatibening - Tol Timur)
  4. Bus Sekolah Kuning, Jurusan Tanah Abang - Kp. Melayu

Insiden[besut | besut sumber]

  • Nalika tanggal 9 Fèbruari 2008 pukul 17.00, ana tuwuhan kang ambruk ning Setatsiyun Tebet. Amarga kadadian iku, KA ora bisa liwat.
Setatsiyun sadurungé:
Stasiun Manggarai
Jalur KA Manggarai-Padalarang Setatsiyun sauwisé:
Stasiun Cawang

Koordhinat: 6°13′35″S 106°51′30″E / 6.2265207°S 106.8583167°E / -6.2265207; 106.8583167

Rujukan[besut | besut sumber]