Souljah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Souljah, pejuwang Jamaican Music ing Indonesia.

Souljah ya iku salah sijiné band aliran reggae kang ana ing Indonésia.[1] Band iki nembangaké lagu kanthi aliran musik Jamaika.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

Nama Souljah sejatine dijupuk saka tembung soldier ing basa Inggris.[1][2] Tembung iku banjur diujaraké nganggo logat Jamaika dadiné souljah. Band iki rumangsa dadi pejuwang, pejuwang karyané dhéwé, pejuwang indie, lan uga pejuang musik Jamaika.[1] Dudu mung reggae kang dadi aliran musiké Souljah. Sakabèhing genre Jamaican Music, wiwit saka SKA, Rocksteady, dub lan cehall uga dadi garapané. Band kang madeg wiwit taun 1998 iki kaprabawan saka musisi-musisi kang ana gegayutané karo unsur jamaican music wiwit saka grup lawas tekan grup band anyar. Skatalites, Desmond dekker, The Wailers, The Upsetter, The Aggrolites, Westbound Train, No Doubt, 311, Long Beach Dub Allstars, Bob Marley, lan liya-liyané. Dene rengrengan musik disalarakae karo rengrengan album kang digarap. Band kang digawangi Danar (vokal), Sa'id (toasting), Renhat (bass), Bayu (gitar), David (keyboard), lan Vino (saxophone) wis duwé rong album ya iku Breaking the Roots (2005) lan Bersamamu (2007).

Situs resmi[besut | besut sumber]

  • www.braddasouljah.com
  • www.myspace.com/braddasouljah
  • friendster: braddasouljah@yahoo.com
  • amp.channelv.com/braddasouljah

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Souljah (dipuntingali 21 Juli 2011)
  2. a b Souljah Indonesia (dipuntingali 21 Juli 2011)