Sopa de lacassá

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sopa de lacassá
Sopa de lacassá.jpg
Lacassa Soup
  Médhia: Sopa de lacassá

Sup Lacassá [1] (basa Basa Portugis: Sopa de lacassá [2], traditional Chinese [3] ) yaiku sup macanese .

Sejarah[besut | besut sumber]

Sup iku asale ing Malaka, [1] lan dipercaya minangka evolusi sup Laksa saka masakan Peranakan . [4] Tembung Lacassá kacathet minangka istilah Macan kanggo bihun, kanthi basa ing basa India. [5]

Bahan-bahan[besut | besut sumber]

Lacassá Soup ngemot bihun (mula jenenge, kaya sing dijlentrehake ing ndhuwur), urang, lan balichão . [4] [6]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b "Lacassá Soup". Macao Government Tourism Office. Dibukak ing 7 March 2018.
  2. "Sopa Lacassá". Direcção dos Servicos de Tourismo (ing basa Portuguese). Dibukak ing 7 March 2018.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. 鮮蝦濃湯 [Lacassá Soup]. Macao Government Tourism Office (ing basa Tyonghwa). Dibukak ing 7 March 2018.
  4. a b Conlon, Abraham; Lo, Adrienne; Amano, Hugh (2016). The Adventures of Fat Rice: Recipes from the Chicago Restaurant Inspired by Macau (First ed.). Ten Speed Press. p. 92. ISBN 978-1-60774-896-0.
  5. "Macanese language". Macaneselibrary.org. Dibukak ing 7 March 2018.
  6. Sheridan, Margaret (10 July 2001). "Original Fusion". Saveur. Dibukak ing 7 March 2018.