Sop rose hip

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rose hip soup
Nyponsoppa.jpg
A bowl of rose hip soup with small biscuits made from almonds, sugar, and egg whites.
Jeneng liyanéNyponsoppa
JinisBeverage or Soup
AjanganBreakfast or Dessert
Panggonan asalSweden
Hawa ajanganCold or Hot
Woworan pokokRose hips, sugar, water, potato starch
Ènergi panganan
(per ajangan)
83-1,608 kJ per 100g
20-384 kcal per 100g [1] kcal
Buku masakan: Rose hip soup  Médhia: Rose hip soup
Rosehips

Sup pinggul mawar(Cithakan:Lang-sv) yaiku sup Swèdhen sing digawe saka pinggul mawar .[2] Iku wis dadi wedang utawa minangka panganan cuci mulut karo susu, krim utawa vanilla es cream bisa uga bebarengan karo roti almond cilik.

Ana sing mangan nalika sarapan. Jinis sup kanggo tujuan kasebut umume isi buah lan luwih akeh banyu. Nanging, roti garing sing regan kadang kala ditambahake.

Katrangan[besut | besut sumber]

Pinggul mawar utawa nypon sing paling apik kanggo nggawe sup yaiku pinggul gedhe Rosa rugosa, nanging pinggul cilik Rosa canina lan Rosa dumalis uga umume digunakake.[3][4] Pinggul dibentuk sawise kelopak mawar wis tiba. Dheweke dijupuk sawise es musim gugur pisanan, sawise mateng lan abang, banjur garing.[5] Nyponsoppa biasane digawe nganggo pinggul mawar garing, banyu, glepung kentang (minangka kenthel), lan gula. Pinggul mawar digodhog nganti empuk banjur dicampur karo mesin pangudhak. Campuran kasebut banjur ditulungi saring lan kenthel karo glepung kentang.[6] Pinggul mawar sugih karo vitamin C.[7]

ferensi[besut | besut sumber]

  1. "The Food Database" (ing basa Swedish and English). National Food Administration (Sweden). pp. "Rosehip soup ready-to-eat powder unsweetened fortified" and "Rosehip soup dried powder fortified". Diarsip saka sing asli ing 18 August 2012. Dibukak ing 15 June 2012.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. "Rose Hip Soup Recipe". About.com. Diarsip saka sing asli ing 16 August 2016. Dibukak ing 29 March 2020.
  3. Kalf-Hansen, Rune; Sundgren, Lisen (2016-07-01). Det vilda köket (ing basa Swedia). Bonnier Fakta. ISBN 978-91-7424-636-0.
  4. Duxbury, John. "Rosehip soup (Nyponsoppa)". www.swedishfood.com. Dibukak ing 2020-01-15.
  5. Swedish Recipes: Old and New (1955) (Page 6) "American Daughters of Sweden". Diarsip saka sing asli ing 2011-07-24. Dibukak ing 2011-01-15.
  6. Stempel, John-Lewis (2012). Foraging: The Essential Guide to Free Wild Food. Constable & Robinson. p. 67. ISBN 9780716023210.
  7. . Giese, Paula (1995). "Native foods - rose hips". Dibukak ing 2008-08-08.