Sofa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Telung sofas ing lobi kantor.

Sofa bisa dimangerténi minangka dhingklik dawa sing duwé lengen lan geger, tinutupi busa lan upholsteri (kain buntel lan kain). Tembung sofa asalé saka tembung sopha kang tegesé jog kaya dipan (amben).

Wosé sofa[besut | besut sumber]

Sofa kasusun saka:

  • Cengkorongan umumé digawé saka kayu, jinis kayu sing dadi pigura sofa ya iku: kayu jati Walanda, tote, meranti, mahogani, pinus, lsp. Sajroné pembangunan, panggunaan sofa saka pigura wesi / baja mènehi daya lan kekuatan mekanik saka sofa
  • Sistem pir, piginané minangka nahan compressor saka wadhah sofa. Sistem pir biasané digawé saka wesi, nanging uga bisa nggunakake webbing / karet tinimbang.
  • Papan lungguhan, mènehi kantentreman sofa. Tingkat empuk saka sing nduwé beda-beda miturut rasa saben wong. Panganggone kursi sing alus banget bakal nyebabaké covber dadi longgar, dene wadhah sing angel banget bakal nyebabake sofa kepenak sithik . Kursi kasebut digawe saka busa, kadhangkala digunakake minangka bahan dhukungan kanggo ngirit pangganggoan busa.
  • Sendhénan. Pinggiran kasebut bisa digawe saka bulu busa, dacron, utawa wulu unggas. Panganggoné gumantung saka model sofa sing digawe. Backrests digawe saka wulu Banyak kang duwe nilai dhuwur.
  • Upholsteri . Kunci kanggo kaendahan sofa ana ing upholstine . Upholstri bisa nggunakake kain lawon, uga bisa nggunakake kulit (asli utawa sintetik / oscar). Pemilihan upholstik kudu disesuaikan karo tema ruangan lan rasa pangguna saka sofa.

Réferensi[besut | besut sumber]

  • John Gloag, Kamus Ringkes saka Perabot . ed. 1962. (London: Allen & Unwin)

Wacan luwih jangkep[besut | besut sumber]

  • Campbell, Gordon (2006). "Sofa". The Grove Encyclopedia of Decorative Arts. Volume 2. Oxford University Press. hlm. 369. ISBN 9780195189483.