Menyang kontèn

Snowpiercer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Snowpiercer
DisutradaraniBong Joon-ho
Diprodhuseri
Diskénariyoni
Carita déningBong Joon-ho
AdhedhasarLe Transperceneige
déning Jacques Lob
Benjamin Legrand
Jean-Marc Rochette
Dibintangi
DimusikiMarco Beltrami
SinématografiHong Kyung-pyo
Dibesut déning
  • Steve M. Choe
  • Changju Kim
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning
Tanggal metu
Suwéné
126 minit
Nagara
  • Korea Kidul
  • Republik Ceko[1]
Basa
  • Inggris
  • Korea
Rantaman$40 yuta[2]
Kalarisan$86.8 yuta[3]

Snowpiercer (hangul: 설국열차; hanja: 雪國列車; RR: Seolgungnyeolcha) yaiku filem fiksi ilmiah Korea Kidul berbasa Inggris taun 2013 adhedhasar novel grafis Prancis Le Transperceneige dening Jacques Lob, Benjamin Legrand lan Jean-Marc Rochette.[4] Filem kasebut disutradharani dening Bong Joon-ho,[5][6] lan ditulis dening Bong lan Kelly Masterson. Film kasebut nandai debut basa Inggris Bong; kira-kira 80% saka filem kasebut berbasa Inggris.[7][8]

Filem kasebut dibintangi dening Chris Evans, Song Kang-ho, Tilda Swinton, Jamie Bell, Octavia Spencer, Go Ah-sung, John Hurt, lan Ed Harris.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Snowpiercer". LUMIERE. European Audiovisual Observatory. Dibukak ing 24 May 2016.
  2. "What The Economics Of 'Snowpiercer' Say About The Future Of Film". Forbes. 9 June 2014. Dibukak ing 9 June 2014.
  3. "Snowpiercer (2014)". Box Office Mojo. 1 August 2013. Dibukak ing 21 December 2014.
  4. Elley, Derek (2 February 2014). "Snowpiercer". Film Business Asia. Dibukak ing 3 February 2014.
  5. Young-gyo, Kim (27 May 2008). "Film adaptation of French dystopian comic to go global: Bong". Yonhap. Dibukak ing 11 October 2012.
  6. Weintraub, Steve (12 October 2009). "Exclusive: Bong Joon-ho Talks About His Next Film SNOW PIERCER". Collider.com. Retrieved on 30 June 2011
  7. Paquet, Darcy (30 April 2013). "What SNOWPIERCER Means to the Korean Film Industry: PART 1 – The summit of KOREAN Film's ambition". Korean Cinema Today. Dibukak ing 7 June 2013.
  8. Bechervaise, Jason (30 April 2013). "BONG Joon-ho, Director of SNOWPIERCER: PART 2 – INTERVIEW "I wanted to make a very exciting train and sci-fi movie"". Korean Cinema Today. Dibukak ing 7 June 2013.

Pranala jaba[besut | besut sumber]