Slasa lemu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Maslenitsa seniman Rusia Boris Kustodiev (1916)

Shrove Selasa minangka dina sadurunge Ash Wednesday (dina pertama dina Puasa ), sing diamati ing pirang-pirang negara Kristen kanthi melu ngakoni lan pangapurane, upacara pembakaran lontaran Minggu Suci taun kepungkur, ngrampungake kurban Prapaskah, uga mangan pancake lan manisan liyane. [1] [2]

Tembung Shrove punika wangun saka Inggris tembung shrive, kang tegese kanggo oleh ampun kanggo siji dosa kanthi cara Pangakon lan dilakoni tapa . Mula Shrove Selasa dijenengi miturut adat kebiasaan wong-wong Kristen supaya "nyusut" sadurunge wiwitan Pasa. [3]

Ing dina Selasa Shrove, akeh wong Kristen ngakoni dosane, minangka persiyapan kanggo nyilihake Puasa; sing digambarake yaiku pengakuan Lutheran Evangelis ing Greja Luther ( Helsinki, Finlandia)
Balapan pancake ing Olney, Buckinghamshire, 2009

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Cocks, Alfred Heneage (1897). The church bells of Buckinghamshire: their inscriptions, founders, and uses, and traditions; &c (ing basa Inggris). Jarrold & sons. p. 276.
  2. "Shrove Tuesday burning of the Palms" (ing basa Inggris). DSPNSDA PPC. 2 March 2019. Dibukak ing 4 April 2020.
  3. "Catholic Encyclopedia: Shrovetide". Diarsip saka sing asli ing 18 October 2014. Dibukak ing 2 October 2014.