Sizzla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Miguel Orlando Collins

Sizzla iku penyanyi reggae teka August Town, Kingston, Jamaika.[1] Penyanyi sing nduwé website sizzla.org iki lair tanggal 17 April 1976.[2] Gaya musiké mlebu ndhik jinis Dancehall, Roots Reggae, lan Contemporary Reggae.[1] Piyambaké nduwé jeneng lair Miguel Orlando Collins.[2] Penyanyi iki wiwit makarya taun 1990 karo musisi sakangkatané ya iku Buju Banton lan Capleton.[1]

Akhir taun 2014, piyambaké ora olèh tampil ndhik festival musik sing gedhé ndhik Kingston, Jamaika amarga ayat-ayaté bab anti gay lan lesbian.[3] Malah uga amarga bab kuwi piyambaké ora bisa tampil ana Amérika.[4] Taun 2016 sakbibaré larangan kui diluwari piyambaké olèh tampil ndhik acara dina buruh sing dianakné ndhik Roy Wilkins Park, Queens. Iku tampilé sing kapisan sawisé 8 taun ora tampil ndhik New York.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c "Sizzla Biography". www.allmusic.com. Dijupuk 13 August 2016. 
  2. a b "Sizzla". www.discogs.com. Dijupuk 14 August 2016. 
  3. "'Don't Ask, Don't Tell': Sizzla Speaks at Reggae on the River". www.northcoastjournal.com. Dijupuk 14 August 2016. 
  4. a b "Sizzla returns to New York-First live performance after 8 years". www.jamaica-star.com. Dijupuk 14 August 2016.