Siti Jenar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Syeh Siti Jenar utawa Syeh Lemah Abang iku panyebar agama Islam ing tlatah Jawa. Nanging ajarané dianggep sesat utawa ora bener. Mula saka iku Siti Jenar lan ajarané dibrangus déning para wali sanga. Babad Tanah Sunda nyebataké yèn Siti Jenar isih keturunan Muhammad.

Pranala njaba[besut | besut sumber]