Sistem operasi komputer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ing Ilmu komputer, Sistem operasi (operating system asring dicekak :OS) iku piranti lunak sistem sing ngontrol lan ngatur piranti agal sarta operasi-operasi dhasar sistem, klebu nglakokaké aplikasi.

Umumé, sistem operasi iku piranti alus ing lapisan pisanan sing manggon ing memori komputer nalika komputer diuripaké. piranti alus iki banjur ngatur layanan inti umum kanggo piranti-piranti alus sing lumaku sabanjuré. Sing diatur iku antara liya: aksès panyimpenan memori, manajemen memori, pengaturan tugas, lan tampilan kanggo panganggo.

Delengen Uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]