Sirkuit Sentul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Sentul Circuit

Sirkuit Internasional Sentul ya iku sirkuit balap kang mapan ana ing désa Sentul, kacamatan Babakan Madang, kabupatèn Bogor, Jawa Kulon, Indonésia.[1] Sirkuit iki sering digunakake kanggo balap motor lan uga ajang Asian F3 lan uga wis tau kacathet dadi penyelenggara MotoGP nganti tekan pungkasan taun 1997.[2]

Sejarah[sunting | besut sumber]

Usaha nalika mbangun sirkuit Formula Siji kang kaping loro ana ing Asia sawisé Jepang ya iku ana ing Indonésia, watara limolas taun kepungkur nalika Hutomo Mandala Putra - putra presiden Republik Indonésia nalika iku H.M. Soeharto - dadi pelopor kanggo mbangun salah siji sirkuit ana ing Sentul.[1] Sirkuit sentul kang dawané 4,12 ? iki dikarepake bisa ndadèkake Indonésia dadi salah siji nagara nagara kang nyelenggarakake Formula Siji, nganti tekan pungkasan taun 1997, krisis monetèr ana ing wewengkon Asia nyebabake sirkuit sentul ora mungkin meneh kanggo ngleksanakake balapan Formula One.[1] Rampung dibangun nalika tauan 1994, fasilitas kang ana ing sirkuit iki saiki wis kalah déning parkembangan jaman kang sansaya cepet, perkara iku nyebabake sirkuit iki ora layak menah dadi salah siji sirkuit kang bisa nyelenggarakake ajang balap super cepat sekelas kaya Formula Satu.[1] Nanging sirkuit iki tetep cocog kanggo pembalap kang mèlu kompetisi ana ing ajang Asian Formula 3 Super Series.[1] Sawise sirkuit iki didandani sirkuit iki dinyatakake layak déning FIA kanggo nylelenggarakake balap kaya balapan A1 Grand Prix, ya iku tingkat nomer 2 (tingkat 1 ya iku standar kanggo balap sekelas F1) mula sirkuit sentul digunakake kanggo nyelenggarakake A1 Grand Prix sadawane rong taun ya iku taun 2005-06 lan 2006-07).[1]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sirkuit_Sentul&oldid=1050093"