Sinigang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sinigang
Sinigang na Baboy.jpg
A pot of tamarind sinigang
JinisSoup or stew
AjanganMain course
Panggonan asalPhilippines
Hawa ajanganHot
Woworan pokokMeat, vegetables, tamarind, fish sauce, onions, siling mahaba, tomatoes
VariasiPork, beef, shrimp, fish, chicken
Panganan sairibPinangat na isda, paksiw
Katerangan liyanéCan be served in many different forms
Buku masakan: Sinigang  Médhia: Sinigang

Sinigang minangka sup saka Filipina utawa sup sing ditondoi kanthi rasa asem lan gurih. Paling asring digandhengake karo asam jawa ( Filipina : sampalok ), sanajan bisa nggunakake woh-wohan lan godhong asem liyane minangka agen asem. Iki minangka salah sawijining sajian sing luwih kawentaring masakan Filipina .