Sinarmas Group

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sinarmas Group
Kelompok Usaha
Diyasa 1962
Sing yasa Eka Tjipta Widjaja
Kantor gedhé Jakarta, Indonesia
Wong kunci
Eka Tjipta Widjaja
Wijil Media
Telekomunikasi
Kertas
Agribisnis
Keuangan
Properti
Pertambangan
Air Minum dalam Kemasan
Sana jaringan www.sinarmas.com

Sinarmas Group ya iku salah sijiné konglomerasi ing Indonésia. Perusahaan iki diwangun taun 1962 lan duwé anak perusahaan kaya ta Asia Pulp & Paper lan produsèn lenga sawit PT SMART Tbk.

Sinarmas Group diadegaké déning sawijining pengusaha keturunan Tionghoa, Eka Tjipta Widjaja. Bisnis mligi ya iku pulp lan kertas, agribisnis, properti, lan jasa keuangan. Eka Tjipta Widjaja teka ing Indonesia nalika umuré 9 bareng wong tuwan'r nalika nagara asalé lagi horeg. Perusahaan iki ngadegaké anak perusahaan ing India taun 1990-an kang candhaké didol marang Ballarpur Industries Limited taun 2001.

Anak perusahaan[besut | besut sumber]

  • PT Mega Media Indonesia (OrangeTV)
  • PT Innovate Mas Indonesia (Innovate)
  • PT Mora Quatro Multimedia (CEPAT NET, HOMELinks)
  • PT Smartfren Telecom Tbk (Smartfren)
  • PT Tjiwi Kimia
  • PT Sinar Mas Agro Resources and Technology Tbk
  • PT SMART Tbk
  • PT Sinar Mas Multiartha Tbk (Sinarmas Multiartha)
    • PT Bank Sinarmas Tbk (Bank Sinarmas)
    • PT Simas Money Changer
    • PT Asuransi Jiwa Sinarmas MSIG
    • PT Asuransi Jiwa Megalife
    • PT Arthamas Konsulindo
    • PT Sinarartha Konsulindo
    • Sinar Mas Insurance
    • PT Asuransi Sinar Mas (Asuransi Sinarmas)
    • PT Asuransi Summit Otto
    • PT Sinarmas Multifinance
    • PT AB Sinarmas Multifinance
    • PT OTO Multiartha
    • PT Summit Oto Finance
    • PT Sinartama Gunita
    • PT Sinarmas Sekuritas
    • PT Sinarmas Aset Management
    • PT Sinarmas Futures
    • PT JobStreet Indonesia
    • PT Komunindo Arga Digital
    • PT Arthamas Informatika
    • PT Arthamas Solusindo
    • PT Sinar Artha Inforindo
    • PT Sinar Artha Solusindo
    • PT Super Wahana Tehno
    • PT Shinta Utama
    • PT Panji Ratu Jakarta
    • PT Wapindo Jasaartha
    • PT Balai Lelang Sinarmas
    • PT Artha Bina Usaha
    • PT Sinar Artha Trading
    • PT Jakarta Teknologi Utama Motor
      • PT Autopro Utama Perkasa
  • Sinarmas Land
  • PT Golden Energy Mines Tbk (Sinarmas Mining)
  • PT Super Wahana Tehno

Pranala njaba[besut | besut sumber]