Simbar menjangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Simbar menjangan
Platycerium bifurcatum.jpg
Platycerium bifurcatum – Kebon Botani Nasional Australia, Canberra
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Pteridophyta
Klas: Pteridopsida
Ordho: Polypodiales
Unranked: Eupolypods I
Famili: Polypodiaceae
Génus: Platycerium
Desv.
Species

Simbar menjangan (Platycerium) iku sawijining marga tetanduran paku mawa punjul sakiwa-tengené 18 jinis. Kabèh iku épifit mawa rupa sing unik amarga ndarbèni rong tipe godhong kanthi fungsi lan wujud sing béda. Simbar menjangan iki bisa ditemoni thukul dhéwé ing kabèh tlatah tropik.

Galèri[besut | besut sumber]

Réferénsi[besut | besut sumber]

  • Holtum, Joseph A.M.; Klaus Winter (1999-01-01). "Degrees of crassulacean acid metabolism in tropical epiphytic and lithophytic ferns". Functional Plant Biology 26 (8): 749–757.