Simbar menjangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Simbar menjangan
Platycerium bifurcatum – Kebon Botani Nasional Australia, Canberra
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Pteridophyta
Kelas: Pteridopsida
Ordo: Polypodiales
(unranked): Eupolypods I
Kulawarga: Polypodiaceae
Marga: Platycerium
Desv.
Species

Simbar menjangan (Platycerium) iku sawijining marga tetanduran paku mawa luwih saka sakiwa-tengené 18 jinis. Kabèh iku épifit mawa rupa sing unik amerga ndarbèni rong tipe godhong kanthi fungsi lan wujud sing béda. Simbar menjangan iki bisa ditemoni thukul dhéwé ing kabèh tlatah tropik.

Galèri[besut | besut sumber]

Réferénsi[besut | besut sumber]

  • Holtum, Joseph A.M.; Klaus Winter (1999-01-01). "Degrees of crassulacean acid metabolism in tropical epiphytic and lithophytic ferns". Functional Plant Biology 26 (8): 749–757. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Simbar_menjangan&oldid=1081067"