Sibernetika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tuladha pamikir Sibernetika

Sibernetika inggih punika satunggaling ngèlmu interdisipliner babagan struktur sistem régulasi. Sibernètika gegayutan kaliyan téyori informasi, téyori pengendalian, lan téyori sistem, saboten-botenipun wonten wujud urutaning kaping satunggal. (Sibernetika urutan kaping kalih gadhah metodologi krusial lan implikasi epistemologi ing utami kanggé babagan kasebat kanthi sadaya). Kekalihipun ing salebeting wujud asalipun utawi evolusi ing paruh kekalih abad kaping 20, Sibernetika sami-sami kanggé fisik lan sistem sosial (ingkang basisipun basa).

Babagan-babagan sanèsipun ingkang nyengkuyung sibernetika antawisipun téyori dolanan, téyori sistem (counterpart matematis kanggé sibernetika), téyori kendali persepsi, sosiologi, psikologi (mliginipun neuropsikologi, psikologi perilaku, psikologi kognitif), filosofi, arsitèktur dan téyori organisasi.[1]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Tange, Kenzo (1966) "Function, Structure and Symbol".

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Umum
Masarakat

Cithakan:Cybernetics

Cithakan:Systems