Sibernetika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tuladha pamikir Sibernetika

Sibernetika inggih punika satunggaling ngèlmu interdisipliner babagan struktur sistem régulasi. Sibernètika gegayutan kaliyan teori informasi, teori pengendalian, lan teori sistem, saboten-botenipun wonten bentuk urutaning kaping satunggal. (Sibernetika urutan kaping kalih gadhahi metodologi krusial lan implikasi epistemologi ing utami kanggé babagan kasebat kanthi sedaya). Kekalihipun ing salebeting bentuk asalipun utawi evolusi ing paruh kekalih abad kaping 20, Sibernetika sami-sami kangge fisik lan sistem sosial (ingkang basisipun basa).

Bidhang-bidhang sanèsipun ingkang nyengkuyung sibernetika antawisipun teori dolanan, teori sistem (counterpart matematis kanggé sibernetika), teori kendali persepsi, sosiologi, psikologi (mliginipun neuropsikologi, psikologi perilaku, psikologi kognitif), filosofi, arsitektur dan teori organisasi.[1]

References[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Tange, Kenzo (1966) "Function, Structure and Symbol".

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Golèki Sibernetika ing proyèk-proyèk wiki Wikimedia liyané:
Wiktionary-logo-en.png Dhéfinisi kamus
Wikibooks-logo.svg Buku tèks
Wikiquote-logo.svg Kutipan
Wikisource-logo.svg Tèks sumber
Commons-logo.svg Gambar lan médhia
Umum
Masyarakat

Cithakan:Cybernetics

Cithakan:Systems

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sibernetika&oldid=834842"