Sibernetika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tuladha pamikir Sibernetika

Sibernetika inggih punika satunggaling ngèlmu interdisipliner babagan struktur sistem régulasi. Sibernètika gegayutan kaliyan teori informasi, teori pengendalian, lan teori sistem, saboten-botenipun wonten bentuk urutaning kaping satunggal. (Sibernetika urutan kaping kalih gadhahi metodologi krusial lan implikasi epistemologi ing utami kanggé babagan kasebat kanthi sadaya). Kekalihipun ing salebeting bentuk asalipun utawi evolusi ing paruh kekalih abad kaping 20, Sibernetika sami-sami kangge fisik lan sistem sosial (ingkang basisipun basa).

Bidhang-bidhang sanèsipun ingkang nyengkuyung sibernetika antawisipun teori dolanan, teori sistem (counterpart matematis kanggé sibernetika), teori kendali persepsi, sosiologi, psikologi (mliginipun neuropsikologi, psikologi perilaku, psikologi kognitif), filosofi, arsitektur dan teori organisasi.[1]

References[besut | besut sumber]

  1. ^ Tange, Kenzo (1966) "Function, Structure and Symbol".

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Umum
Masyarakat

Cithakan:Cybernetics

Cithakan:Systems

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sibernetika&oldid=1014217"