Setatsiyun Mrawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stasiun Mrawan

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun MRW.png
  • Singkatan: MRW
  • Nomor: 5508
Stasiun Mrawan 2019.jpg
Bangunan utama Stasiun Mrawan, 2019
Letak
PropinsiJawa Timur
KabupatènJember
KecamatanSilo
DésaSidomulyo
Sujarah
Bukak-
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi IX Jember
Kelas setasiunIII/kecil[1]
PunggelanMRW
Nomer setasiun5508
Dhuwuring stasiun+524 m
Kilometerkm 29+880 lintas Kalisat-Kabat-Banyuwangi Lama
LayananHanya untuk persilangan dan persusulan antarkereta api serta pemberhentian lori wisata Kaliraga.
Fasilitas
Kathahing jalur2 (jalur 2: sepur lurus)
Kathahing peron2 (satu peron sisi dan dua peron pulau yang sama-sama agak tinggi)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Setatsiyun Mrawan (MRW) minangka kelas III/setatsiyun cilik ing Sidomulyo, Silo, Jember; kalebet ing Daerah Operasi IX Jember ing dhuwuré +524 mèter. Statsiyun iki minangka setatsiyun sepur sing ana ing sisih wètan Kabupaten Jember. Setatsiyun iki gampang ditekani saka dalan utama wilayah Gunung Gumitir, kang cedhak wates Jember-Banyuwangi liwat dalan menyang perumahan dinas perkebunan kopi sing ora sempit banget udakara 1 kilometer mangidul.

Setatsiyun kasebut diapit déning Trowongan Mrawan kang dawané 690 mèter ing sisih wètan lan Trowongan Garahan kang dawané 113 mèter ing sisih kulon. Setatsiyun iki duwe rong jalur sepur kanthi 2 jalur lurus. Jeneng Mrawan dijupuk saka kali sing liwat cedhak setatsiyun iki.

Wiwit tanggal 1 Juni 2014, ora ana sepur biasa sing mandheg ing setatsiyun iki, kajaba yen ana urusan ngatur rèl. Setatsiyun iki mung nyedhiyakaké mandeg lori turis Kaliraga sing biasane dioperasikaké saben akhir minggu lan prèinan nasional.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.