Setatsiyun Lubuklinggau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stasiun Lubuklinggau

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun LLG.png
  • Singkatan: LLG
  • Nomor: 6001
Outside view of Lubuklinggau Railway Station.jpg
Stasiun Lubuklinggau, 2018
Letak
PropinsiSumatra Selatan
KuthaLubuklinggau
KecamatanLubuklinggau Barat II
KelurahanPasar Permiri
AlamatDalan Kalimantan
Koordinat3°17′36″S 102°51′51″E / 3.293434°S 102.864223°E / -3.293434; 102.864223Koordhinat: 3°17′36″S 102°51′51″E / 3.293434°S 102.864223°E / -3.293434; 102.864223
Sujarah
Bukak1933[1]
Liyan-liyan
OpratorDivisi Regional III Palembang
Kelas setasiunI[2]
PunggelanLLG
Nomer setasiun6001
Dhuwuring stasiun+130 m
Kilometerkm 549+448 lintas PanjangTanjungkarang
Prabumulih–Lubuklinggau
LayananSindang Marga, Serelo, angkutan ketel/BBM, lan angkutan Semen Baturaja
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung, pembatalan, dan pengubahan keberangkatan di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 2: sepur lurus)
Kathahing peron2 (siji peron sisi lan siji peron pulo sing pada-pada rada cendhak)
Jinis pasinyalanMekanik tipe Siemens & Halske semiotomatis
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun
Lokasi ing gambar peta
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 501: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Sumatra Kidul" nor "Template:Location map Sumatra Kidul" exists.

Setatsiyun Lubuklinggau (LLG) yaiku setatsiyun sepur kelas I sing terletak ing Pasar Permiri, Lubuklinggau Barat II, Lubuklinggau. Setatsiyun sing terletak ing kadhuwuran +130 m iki marupakan setatsiyun sepur sing letake paling lor lan kulon ing Divisi Regional III Palembang sekaligus setatsiyun sing terletak ing kadhuwuran paling dhuwur ing Divre III sarta marupakan siji-sijine setatsiyun sepur ing Kota Lubuklinggau.

Setatsiyun iki nduwe papat jalur sepur karo jalur 2 dadi sepur lurus. Jalur 1 terhubung karo sepur badug sing minuju ning arah UPT Crew KA ing kidul bangunan utama setatsiyun. Ing sebelah wetan setatsiyun wonten subdepo lokomotif sing nglayani pengecekan lan perawatan lokomotif, khususe milik Divre III Palembang itu sendiri. Setatsiyun iki dapat dianggap sebagai setatsiyun terminus, sing artine uwis ora nduwe kelanjutan jalur maneh. Ana kelanjutan jalur minuju depot minyak Pertamina ing sebelah lor setatsiyun.

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Panumpang[besut | besut sumber]

Barang[besut | besut sumber]

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setelah Lubuklinggau per 10 Februari 2021 (manut Gapeka 2021).

No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
S3 Sindang Marga Lubuklinggau (LLG) Eksekutif & Bisnis 02.50 -
S10 Serelo Palembang Kertapati (KPT) Ekonomi - 09.00
S9 Lubuklinggau (LLG) 16.25 -
S4 Sindang Marga Palembang Kertapati (KPT) Eksekutif & Bisnis - 19.45

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

  1. Heritage Kereta Api
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.