Sesambetan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Tuladha interaksi (menjalin hubungan) kanggo ngabentuk pangertenan

Sesambetan (Basa Indonesia: hubungan; Basa Inggris: relationship) ya iku sinambungan interaksi watara wong loro utawa luwih kanggo nggampangké proses penepungan siji lan sijiné.[1] Sesambetan ana ing saben-saben proses keuripan manungsa.[1] Sesambetan bisa dibedaké dumadi sesambetan karo kanca-kenthel, wong tuwa, kulawarga, lan lingkungan sosial.[1] Lumrahé, sesambetan dipérang dumadi sesambetan positip lan negatip.[1] Bisa karan sesambetan positip yèn péhak-péhak sing padha sesambungan ngrasa padha-padha diuntungké lan uga bisa ditengeri anané walesan sing serasi.[1] Kajaba sesambetan negatip ya iku salah siji péhak ngrasa diuntungké lan pihak liyané ngrasa rugi.[2] Ing babagan iki, ora ana walesan sing padha antara péhak siji lan liyané.[2] Sesambetan uga bisa nemtokake cedhak-orané lan kepenak-orané antarpéhak sing mélu sesambungan.[1][2] Samsaya raket péhak-péhak kasebut, sesambetan kasebut bisa diterusaké lan digawa menyang tataran kang luwih dhuwur.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g Mutually Benefit Realtionship. Diakses 16 Juni 2010.
  2. ^ a b c Poeze, Harry A, Dijik, van Cornelis, dan Meulen, Inge van der. 2008. Di Negeri Penjajah: Orang Indonesia di Negeri Belanda, 1600-1950. Jakarta: Kepustakaan Populer Gramedia. Hal 196-197. ISBN 979-9101-23-9, 9789799101235.