Serradura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Serradura
Serradura.JPG
Jeneng liyanéSawdust pudding, Macau pudding
JinisPudding
AjanganDessert
Panggonan asalPortugal
Hawa ajanganCold
Woworan pokokWhipped cream, condensed milk, Marie biscuit, vanilla extract
Buku masakan: Serradura  Médhia: Serradura

Serradura ( Portuguese pronunciation: [səʀɐˈdurɐ] ), uga dikenal minangka puding serbuk gergaji, utawa puding Macau, minangka panganan cuci mulut sing terkenal ing Portugis, misuwur ing Portugal lan Macau (tilas jajahan Portugis ing Tiongkok ), [1] sing nuduhake pandangan sing dilapis kanthi kombinasi sederhana krim sing dikocok lan biskuit Marie sing remuk . Jeneng Serradura minangka tembung Portugis kanggo "serbuk gergaji", sing nuduhake cara biskuit katon ing puding, amarga remuk banget dadi remuk.

Ing sejarah Amerika, ana acara sing dijenengi "Sawdust Pudding" (jeneng liyane kanggo Serradura). Acara sejarah kasebut diwiwiti saka Benjamin Franklin, sing dadi editor Pennsylvania Gazette, [2] koran dhewe. Dheweke ujar kanthi bebas lan nyebabake kontroversi ing masarakat. Sawetara wong ngeluh amarga ora nggawe konten sing disenengi, dheweke bakal mandheg pariwara utawa ngomong babagan koran. Franklin ngobati kabeh panganan sing diarepake wong-wong mau dadi pesta sing enak, nanging mung nyedhiyakake "Sawdust Pudding". "Puding serbuk gergaji" mung dipangan wong mlarat nalika semana amarga mung "jamur jagung". Iki dijenengi "Sawdust Pudding" amarga katon kuning lan kasar. Franklin ngrampungake panganan, dene sing liyane nyoba nanging ora bisa. Franklin banjur ujar marang para tamu, "Kanca-kanca, sapa wae sing bisa urip kanthi 'puding serbuk gergaji' lan banyu adhem, kaya sing dakkarepake, ora butuh pitulung saka wong liya.", Tegese dheweke ora bakal nuruti sarat-sarate amarga dheweke ora butuh nulungi [3] Wong-wong iku wis ora sambat maneh. Lan acara iki banjur dijenengi "Sawdust Pudding" sawise iku.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Macanese Cuisine & Recipes - Serradura" (ing basa French). Macao Government Tourism Office. Dibukak ing 26 March 2016.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. Hayes, Kevin J. (2011). Bour, Isabelle (ed.). Biographical Chronicle of His Life, Drawn from Recollections, Interviews, and Memoirs by Family, Friends, and Associates. University of Iowa Press. p. 169. ISBN 1587299836. Dibukak ing 25 March 2016.
  3. Montgomery, David Henry (2007). Exploring American History. Christian Liberty Press. ISBN 1930092962. Dibukak ing 22 March 2016.