Senandung Hidup

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Senandung Hidup inggih punika kempalan geguritan anggitanipun Samadi (1918-1958).[1][2] Kempalan geguritan punika dipunbabar Penerbit Boekoe Tjerdas wonten Medan ing 1941.[1] Sasampunipun 17 warsa sédanipun Samadi, kempalan geguritan punika dipunbabar malih kaliyan Ajip Rosidi déning Penerbit Pustaka Jaya, Jakarta ing 1975.[1] Geguritanipun awujud geguritan énggal, mboten wonten pantun punapa gurit.[1] Geguritanipun punika wujud kaéndahaning alam, tembang sepi, getiring gesang, kaliyan pepuji dhumateng Gusti.[1] Ana sastra Indonesia, buku iki ora patia kétok. Nanging, geguritané akèh dikutip para juru tulis. Kritikus kang naté ngomongaké buku iki antarané H. B. Jassin ana buku Kesusastraan Indonesia Modern dalam Kritik Sastra dan Esai II lan Sriyanto kang luwih ngémukakaké peran kepenyairan Samadi kang dilalèkaké amarga ora naté dikenal liwat buku wulangan apresiasi sastra ana sekolah.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Dr. Dendy Sugono, ed. (2003). Ensiklopedia Sastra Indonesia Modern. Bandung: Remaja Rosdakarya Offset. k. 231-232. ISBN 979-692-283-5. 
  2. "Samadi". PuisiKita. 7 December 2009. Dijupuk 12 August 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]