Selat Tiran

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Strait tiran 83.jpg

Selat Tiran (Basa Arab: مضيق تيران ), iku jalur segara kang ciut, jembaré kira-kira 13 km, antarané Ujung Sinai lan Jazirah Arab, misahaké Teluk Aqabah karo Segara Abang. Jeneng selat iki dijupuk saka Pulo Tiran kang dumunung ing aliran selat iki. Ing pulo iki ana pasukan internasional kanggo ngawasi kabébasan pelayaran ing selat iki. Tanggal 22 Mei 1967, Mesir nutup selat iki saka kapal-kapal Israèl. Senadyan kapal-kapal dagang wigati ora liwat selat iki, nanging Israèl migunakaké bab iki minangka salah siji alesan kanggo serangan marang nagara-nagara Arab ing tahun iku.

Delengen uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Selat_Tiran&oldid=1010112"