Sega gorèng (internasional)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fried rice
Nasi goreng sari laut.jpg
Sega goreng tetedhan seganten
Jeneng liyané
JinisRice dish
AjanganMain course
Panggonan asalChina
Tlatah utawa prajaWorldwide
Woworan pokokCooked rice, cooking oil
VariasiBokkeum-bap
Chāhan
Chǎo fàn
Khao phat
Nasi goreng
Buku masakan: Fried rice  Médhia: Fried rice
Chaufa Arroz, nasi goreng Peru-Cina

Sega goreng minangka sajian saka nasi sing wis digoreng ing wajan utawa wajan lan biasane dicampur karo bahan liyane kayata endhog, sayuran, panganan laut, utawa daging . Iki asring dipangan dhewe utawa minangka iringan sajian liyane. Beras goreng iku komponèn populer East Asian, Asia Kidul-wétan lan tartamtu masakan Asia Kidul . Minangka sajian krasan, nasi goreng biasane digawe nganggo bahan-bahan sisa saka piring liyane, mula bisa ditemtokake variasi. Sega goreng pisanan dirembakakake sajrone Dinasti Sui ing China lan kabeh pasugatan nasi goreng bisa ditemokake asale saka nasi goreng Cina . [1]

Akeh jinis nasi goreng sing nduwe dhaptar bahan-bahan khusus. Ing Greater China, varietas umum kalebu nasi goreng Yangzhou lan nasi goreng Hokkien . Chaihan Jepang dianggep minangka sajian Cina Jepang, amarga asale saka piring sega goreng Cina. Ing Asia Tenggara, nasi goreng Indonesia, Malaysia, lan Singapura sing padha lan Thai khao phat uga dadi masakan sing populer. Ing sisih Kulon, umume restoran sing nyedhiyakake vegetarian nggawe maneka jinis beras goreng, kalebu nasi goreng endhog. Nasi goreng uga katon ing menu restoran Amerika sing nyedhiyakake masakan tanpa tradhisional sajian. Kajaba iku, masakan sawetara negara Amerika Latin kalebu variasi nasi goreng, kalebu chaulafan Ekuador, chaufa arroz Peru, frito arroz Kuba, lan mamposteao Puerto Rican.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Bruce Kraig; Colleen Taylor Sen (2013). Street Food Around the World: An Encyclopedia of Food and Culture. ABC-CLIO. p. 183. ISBN 9781598849554.