Sega Padhang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Nasi padang
Nasi padang.jpg
Nasi padang
JinisRice dish
AjanganMain course
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaCithakan:Country data West Sumatra West Sumatra
popular in Maritime Southeast Asia
DigawéMinangkabaus
Hawa ajanganhot or room temperature
Buku masakan: Nasi padang  Médhia: Nasi padang
Rangkaian sajian ing tampilan jendela nasi padang ing restoran Padang
Pelayan tumpukan piring ing tangane sadurunge hidang dadi ing restoran Padang

Nasi padang minangka nasi kukus Minangkabau sing disajikake kanthi maneka pilihan panganan sing wis dimasak sing asale saka Sumatera Barat, Indonesia . Kutha iki dijenengi sawise kutha Padang, ibukutha propinsi Sumatra Kulon. Sambel ana ing daging, iwak, sayuran, lan sambel pedhes sing dipangan nganggo nasi putih polos, minangka ekspor Sumatra sing paling misuwur lan kontribusi utama wong Minangkabau kanggo masakan Indonesia . [1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Padang's Feast Fit for a King". Eating Asia. 2006-07-10. Dibukak ing 2013-08-20.