Sayembara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sayembara utawa swayamvara ing basa Sangskreta (Déwanagari: स्‍वयं‍वर), iku ing India Kuna satunggaling tatacara milih bojo saka pilihan wong-wong lanang akèh déning siji kenya. Tembung swayam iku tegesé "dhéwé" lan vara tegesé "milih".