Sauerkraut godhog

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kapusta nganggo jamur

Zasmażana kapusta, dikenal karo akeh wong Polandia kanthi jeneng kapusta [kah-POOS-tah] (yaiku tembung Polandia kanggo "kubis"), [1] minangka sajian Polandia sing wis direbus [2] utawa sauerkraut rebus [3] utawa Gobis, karo daging babi, jamur lan bawang utawa bawang putih. Iki dibumbui karo uyah, mrico lan kadang godhong teluk, wiji caraway, gula, paprika lan apel. Sajian tradisional biasane disajikake karo kentang rebus minangka iringan kanggo daging babi, daging babi, panganan daging babi liyane, daging sapi, utawa daging daging. Ing sawetara omah, kapusta disuguhake tipis banget, meh kaya sup . Ing liyane, bahan-bahane dikenthel karo glepung utawa dimasak nganti meh kenthel kaya kentang tumbuk . Ditetepake minangka rasa sing kurang asem dibandhingake karo sauerkraut Jerman. [4]Gobis, bahan utama, asring diasinake, kayata sauerkraut, sing ditambah karo campuran jamur lan bawang lan daging - daging babi lemak — bisa uga daging iga, daging babi, utawa kielbasa sing dirokok . Meh mesthi panganan kasebut ngemot jinis roux .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Robert Strybel Polish Holiday Cookery and Customs page 205, 152
  2. Applebaum, A.; Crittenden, D.; Bialy, B.; Bialy, D. (2012). From a Polish Country House Kitchen: 90 Recipes for the Ultimate Comfort Food. Chronicle Books. p. 118. ISBN 978-1-4521-1055-4. Dibukak ing Feb 7, 2015.
  3. Strybel, R. (2003). Polish Holiday Cookery. New Cookbooks Series. Hippocrene Books. p. 205. ISBN 978-0-7818-0994-8. Dibukak ing February 7, 2015.
  4. Golarz, R. J.; Golarz, M. J. (2011). Sweet Land of Liberty. AuthorHouse. p. 124. ISBN 978-1-4567-4659-9. Dibukak ing February 7, 2015.