Saos espagnole

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Espagnole sauce
Sauce Spagnole-09.JPG
Beef with espagnole sauce and French fries
JinisSauce
Panggonan asalFrance
Woworan pokokreduce roux with tomato paste
Buku masakan: Espagnole sauce  Médhia: Espagnole sauce

Saus Espagnole ( pocaping cara Prancis: [ɛspaɲɔl] ) punika dhasar sauce coklat, lan salah siji saka Auguste Escoffier 's limang sauces ibu saka klasik masak Perancis . Escoffier misuwurake resep kasebut, lan versi isih dikatutake nganti saiki. [1]

Espagnole duwe rasa sing kuat, lan arang digunakake langsung ing panganan. Minangka saos ibu, iki dadi titik wiwitan kanggo akeh turunan, kayata africaine saus, saus bigarade, bourguignonne saus, champignon aux saus, charcutière saus, chasseur saus, chevreuil saus, lan demi-glace . Atusan turunan liyane ana ing repertoar Prancis klasik.Escoffier nyakup resep saos espagnole Lenten, nggunakake stok iwak lan jamur, ing Le Guide culinaire, nanging ora prelu ngerti kabutuhane.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Escoffier (1903), Le Guide culinaire, Editions Flammarion