Santa Claus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Santa Claus digambarake dening Jonathan Meath ing taun 2010

Santa Claus, uga dikenal minangka Rama Natal, Saint Nicholas, Saint Nick, Kris Kringle, utawa mung Santa, punika salah sawijining tiyang misuwur [1] karakter kang asale budaya Kristen Western sing wis ngandika ngaturaken pisungsung ing Christmas Eve Toys lan Candy kanggo uga- bocah sing tumindak alus, [2] lan arang-arang utawa ora kanggo bocah nakal. Dheweke diarani bisa nggayuh iki kanthi pambiyantu elf Natal, sing nggawe dolanan ing bengkel ing Kutub Lor, lan rusa mabur sing narik becike liwat udara. Karakter modern Santa Claus adhedhasar tradhisi ing sekitar Saint Nicholas sejarah ( uskup Yunani abad kaping papat lan hadiah saka Myra ), tokoh Inggris Father Christmas, lan tokoh Walanda Sinterklaas (uga adhedhasar Saint Nicholas) .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Santa Claus: History, Legend, & Facts". Encyclopedia Britannica (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-08-10.
  2. Krulwich, Robert. "How Does Santa Do It?". ABC News. Dibukak ing 25 December 2015.