Nikolas saka Myra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Santo Nikolas saka Myra

Nikolas saka Myra utawa sing biasa uga disebut kanthi asma Santo Nikolas iku sawijining uskup sing misuwur banget asal saka Myra.[1] Panjenengané naté dikunjara nalika pamaréntahan Kaisar Dioklesianus.[1] Nikolas iku santo pangayom Rusia, para pelaut lan bocah-bocah.[1] Ing dina péstané ing tanggal 6 Desember, panjenengané ngasta manéka hadiah kanggo bocah-bocah.[1] Santo Nikolas dikenal minangka santo sing apik atiné lan amarga saka kuwi dadi misuwur.[1] Ana crita ngenani panjenengané sing nulungi telu prawan kanthi maringi dhuwit supaya bisa nikah.[1][2] Amarga apik atiné, Nikolas didadèkaké wong suci.[2] Ana pihak sing mratélakaké yèn sisa-sisa jenazahé nduwèni kamampuan ngobati sacara ajaib, saéngga wusanané dicolong saka pasaréyané ing negara asalé.[2] Pituduh historis pisanan sing mesthi ngenani Nikolas ana ing gréja S. Priskus lan S. Nikolas sing diadegaké déning Kaisar Yustinianus ing Konstantinopel.[1] Pakurmatan marang santo iki nyebar lan kerangka jenazahé dipindhah menyang Bari, Italia Kidul.[1] Figur Santa Claus sing membawa hadiah pada saat Natal merupakan sekularisasi tokoh Nikolas sing sebenarnya.[1]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i Adolf Heuken SJ. 2005, Ensiklopedi Gereja: jilid N-Ph. Jakarta: Yayasan Cipta Loka Caraka. hlm. 35.
  2. ^ a b c Meg Cabot. 2005, Holiday Princess. Jakarta: Gramedia. hlm. 119.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nikolas_saka_Myra&oldid=833223"