Sansevieria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sansevieria
Sansevieria Ehrenbergiana.jpg
Sansevieria ehrenbergii
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Asparagales
Famili: Ruscaceae
Génus: Sansevieria
Thunb.
Species

See text

Sansevieria hyacinthoides (L.) Druce

Sansevieria (ilat maratuwa) iku sawijining génus tetuwuhan kang dumadi saka watara 7070 spésies saka famili Ruscaceae, asal saka tlatah tropis lan subtropis.[1]

Tuwuhan iku kalebu tuwuhan kang ora usum-usuman, gampang urip ing sadhéngah panggonan lan arupa grumbul kanthi godhong kang ngandhut akèh banyu, awèt, awangun pita, dawané watara 2020 cm nganti 33 m. Ilat maratuwa duwé godhong warna ijo lan ana ing sisih tengen kiwanè rada kuning. Godhongé lonjong dawa lan ora duwé batang.

Ana panlitèn manawa tuwuhan ilat maratuwa bisa kanggo nyerep 107107 jinising racun, kalebu karo racun-racun sing ndadèkaké polusi udara (karbonmonoksida), racun rokok (nikotin), lan radiasi nuklir.[2] Ana ing riset liya duwé pamundhut yèn 5 lembar godhong sansevieria bisa ngilangi racun kanthi ruangan sing ambanè 100 m³.[2]

Ana ing jero ruangan, sansevieria uga bisa nangani sick building syndrome utawa kaanan panggonan sing ora séhat amarga akèh gas karbondioksida, nikotinnikotin saking rokok, lan saking pangganggone AC. Sak wit tuwuhan sansevieria sing wis rada gedhé lan godhongé ana 44 utawi 55 lonjor bisa nyegerké hawa ruangan sing ambanè 2020 m pasagi.[3]

Wis akèh saking masarakat sing wis ngertèni yèn tuwuhan Sansevieria iku bisa nyerep racun polusi. Anggoné nyerep Xylene lan Amonia esih kurang, nanging yèn nyerep Benzena tuwuhan iki kalebu tuwuhan sing paling apik ya iku 28.170 microgram per 24 jam.[4]


Spesies[besut | besut sumber]

Jinis[besut | besut sumber]

Sansevieria kapérang dadi rong jinis manut bentukè, sapisan ya iku sing tukul dawa menduwur (ukuran 50–75 cm) lan sing godhongé pendek mbunder dadi wujud roset (dawa 8 cm, amba 3–6 cm).[5] Kelompok sing sapisan iku duwé godhong pucuké lancip kaya mata pedang saéngga akèh sing ngarani tuwuhan pedhang-pedhangan.[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Mbugua, P. K.; D. M. Moore. "Taxonomic studies of the genus Sansevieria (Dracaenaceae)". In L. J. G. van der Maesen, M. van der Burgt, J. M. van Medenbach de Rooy, editors. The Biodiversity of African Plants (hardcover) (ing basa English) (ed. 1st). k. 880.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung); Paramèter |origdate= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |orig-year=) (pitulung)
  2. ^ a b Sansivieria, Tanaman Hias Penyerap Ratusan Jinis Racun (diaksès tanggal 29 Maret 2011)
  3. ^ Manfaat Lidah Mertua (diakses tanggal 5 April 2011)
  4. ^ klikhangarden.com
  5. ^ a b KapanLagi.com


Cithakan:Tetuwuhan-stub