Sansevieria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sansevieria
Sansevieria ehrenbergii
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Liliopsida
ordo: Asparagales
kulawarga: Ruscaceae
Genus: Sansevieria
Thunb.
Species

See text

Sansevieria hyacinthoides (L.) Druce

Sansevieria (ilat maratuwa) kuwi sawijining genus tetanduran kang dumadi saka watara 7070 spesies saka famili Ruscaceae, asal saka tlatah tropis lan subtropis.[1]

Tanduran kuwi kalebu tanduran kang ora usum-usuman, gampang urip ing sadhéngah panggonan lan arupa grumbul kanthi godhong kang ngandhut akèh banyu, awèt, awangun pita, dawané watara 2020 cm nganti 33 m. Ilat maratuwa nduwèni godhong werna ijo lan ana ing sisi tengen kiwanè rada kuning. Godhongé lonjong dawa lan ora nduwèni batang.

Ana panlitèn menawa tanduran ilat maratuwa bisa kanggo nyerep 107107 jinising racun, klebu karo racun-racun sing ndadèkaké polusi udara (karbonmonoksida), racun rokok (nikotin), lan radiasi nuklir.[2] Ana ing riset liya nduweni pamundhut yen 5 lembar godhong sansevieria bisa ngilangi racun kanthi ruangan sing ambanè 100 m³. [2]

Ana ing jero ruangan, sansevieria uga bisa nangani sick building syndrome utawa kahanan panggonan sing ora sehat amarga akèh gas karbondioksida, nikotinnikotin saking rokok, lan saking pangganggone AC. Sak wit tanduran sansevieria sing wis rada gedhé lan godhongé ana 44 utawi 55 lonjor bisa nyegerké hawa ruangan sing ambanè 2020 m persegi.[3]

Wis akèh saking masyarakat sing wis ngertèni yèn tanduran Sansevieria kuwi bisa nyerep racun polusi. Anggoné nyerep Xylene lan Amonia esih kurang, nanging yèn nyerep Benzena tanduran iki kalebu tanduran sing paling apik yaiku 28.170 microgram per 24 jam.[4]


Spesies[sunting | Sunting sumber]

Jenis[sunting | Sunting sumber]

Sansevieria kaperang dadi rong jenis manut bentukè, sepisan yaiku sing tukul dawa menduwur (ukuran 50-75 cm) lan sing godhongé pendek mbunder dadi bentuk roset (dawa 8 cm, amba 3-6 cm). [5] Kelompok sing sepisan kuwi nduwèni godhong pucuké lancip kaya mata pedang saéngga akèh sing ngarani tanduran pedhang-pedhangan. [5]

Referensi[sunting | Sunting sumber]

  1. ^ Mbugua, P. K.; D. M. Moore. "Taxonomic studies of the genus Sansevieria (Dracaenaceae)". In L. J. G. van der Maesen, M. van der Burgt, J. M. van Medenbach de Rooy, editors (in English) (hardcover). The Biodiversity of African Plants (1st ed.). pp. 880.
  2. ^ a b Sansivieria, Tanaman Hias Penyerap Ratusan Jenis Racun (diaksès tanggal 29 Maret 2011)
  3. ^ Manfaat Lidah Mertua (diakses tanggal 5 April 2011)
  4. ^ klikhangarden.com
  5. ^ a b KapanLagi.com


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sansevieria&oldid=820383"