Samsung Galaxy Note

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Samsung Galaxy Note
Galaxy Note logo.svg
Samsung Galaxy Note.png
Samsung Galaxy Note in White
ManufacturerSamsung Electronics
SeriesGalaxy Note
Jejaringan kang mathuk(GSM/GPRS/EDGE): 850, 900, 1800, and 1900 MHz
UMTS: 850, 900, 1900, and 2100 MHz
HSPA+: 21 Mbit/s;
HSUPA: 5.76 Mbit/s;
LTE
TD-SCDMA (China Mobile) & EV-DO Rev.A (China Telecom)
Babar pisananOktober 29, 2011; 9 taun kapungkur (2011-10-29)
Barang kang payu10 million (as of 15 August 2012)[1]
Sing nerusakéSamsung Galaxy Note II
RelatedGalaxy Nexus
Samsung Galaxy S II
Samsung Galaxy Tab 10.1
Samsung Galaxy Note 10.1[2]
JinisPhablet
Ukuran146.85 mm (5.781 in) H
82.95 mm (3.266 in) W
9.65 mm (0.380 in) D
Bobot178 g (6.3 oz)
Sistem opérasiOriginal: Android 2.3.6 "Gingerbread"
Current: Android 4.1.2 "Jelly Bean"
Unofficial: Android 9.0 "Pie" via custom ROMs
System on chipSamsung Exynos 4210 (3G model)
Qualcomm Snapdragon s3 APQ8060 (T-Mobile US & LTE models), MSM8660 (LG U+ models)
CPU1.4 GHz dual-core ARM Cortex-A9
1.5 GHz dual-core Qualcomm Scorpion APQ8060 (Qualcomm models)
GPUARM Mali-400 MP (Samsung model)
Qualcomm Adreno 220 (Qualcomm model)
Mémori1 GB LPDDR-400
Panyimpenan16/32 GB flash memory
Panyimpenan-copotmicroSD[3] (up to 64 GB SDXC)
Batré2500 mAh
Internal rechargeable Li-ion
Data inputs
Pakatonan5.3 in (134.62 mm) Super AMOLED with RGBG-matrix (PenTile)
800x1280 px WXGA (285 ppi)[4]
Kaméra mburi8 Megapixel Back-illuminated sensor with auto focus, 1080p 30 fps Full HD video recording, LED flash
Kaméra ngarep2 Megapixel video recording (VGA), and stills
Konèktivitas
Liyané
SAR
  • Intl. model:
    Head: 0.3 W/kg 1 g
    Body: 0.5 W/kg 1 g
    Hotspot: 0.58 W/kg 1 g[5]
  • US model:
    Head: 0.16 W/kg
    Body: 0.96 W/kg[6]

Samsung Galaxy Note yaiku salah sawijining tilpun sèlulèr Android sing diprodhuksi dening Samsung Electronics. Ditepungaké pisanan ing acara IFA Berlin taun 2011, tilpun iki wiwitan di dol ing pasar Jerman akhir wulan Oktober 2011, banjur negara liya sawise iku. Galaxy Note isa dibedakake karo liya-liyané saka bentuk lan rangkané sing layaré gedhe lan pen stylus, sing mengko diarani nggunakake tembung "phablet" - ukuran tilpun sèlulèr rata-rata ing wektu kasebut, lan tablet cilik: udakara tampilan layar 5.3 inci, lan dibuntel karo stylus branded minangka "S Pen", sing bisa digunakake kanggo nggampangaké navigasi antarmuka pangguna piranti, lan nulis utawa nggambar ing njero aplikasi sing didhukung.[7]

Jinis lan modhèl[besut | besut sumber]

Akeh macem-macem modhèl Galaxy Note sing di dol, kanthi macem-macem jinis iku mung dibedakaké saka jaringan lan pita. Ing sawetara wilayah, sistem Exynos chip-chip diganti kanggo model Qualcomm Snapdragon S3, déné model sing mampu LTE didol ing Amerika Lor sing uga ngemot pangowahan desain sing nyata.

Model Negara Produsèn Lokal Jaringan Prosèsor Liyané
GT-N7000 Internasional WCDMA + GSM Exynos 4210 radio FM
GT-N7000B OstraliThailand UMTS 850/2100 + GSM Exynos 4210 radio FM
GT-N7005 Hong KongSingapura LTE + WCDMA + GSM Snapdragon S3 APQ8060 radio FM , tombol 4
SHV-E160K Koréa Kidul KT LTE + WCDMA + GSM Snapdragon S3 APQ8060 T-DMB, baterai 2, baterai charger
SHV-E160S Koréa Kidul SK Telecom LTE + WCDMA + GSM Snapdragon S3 APQ8060 T-DMB, baterai 2, baterai charger
SHV-E160L Koréa Kidul LG U+ LTE + WCDMA + GSM + CDMA2000 EV-DO Rev.A Snapdragon S3 MSM8660 T-DMB, baterai 2, baterai charger
SC-05D

SGH-N054

Jepang NTT DoCoMo LTE + WCDMA + GSM Snapdragon S3 APQ8060 1-Seg TV, NTT DoCoMo Palette UI
SGH-i717 Amèrika AT&T LTE + WCDMA + GSM Snapdragon S3 APQ8060 Ora nganggo Headphone, tombol 4
SGH-i717i Kanada LTE + WCDMA + GSM Snapdragon S3 APQ8060 tombol 4
SGH-T879 Amèrika T-Mobile US WCDMA + GSM Snapdragon S3 APQ8060 Ora nganggo Headphone, tombol 4
GT-i9220 Cina China Unicom WCDMA + GSM Exynos 4210 Ora ana layanan Google, radio FM
GT-i9228 Cina China Mobile TD-SCDMA + GSM Exynos 4210 Ora ana layanan Google, radio FM
SCH-I889 Cina China Telecom CDMA2000 EV-DO Rev.A + GSM Exynos 4210 Ora ana layanan Google, radio FM , dual-SIM, R-UIM SLOT (CDMA2000 SIM-card),

Piranti Atos[besut | besut sumber]

Samsung Galaxy Note

Modhèl piranti atos Galaxy Note padha karo Samsung Galaxy S II, kanthi komponen panyusuné adhedhasar saka plastik, tombol omah piranti atos, lan menu kapasitif lan tombol mburi. Iki digawé kasedhiya ing "Carbon Blue", "Keramik Putih", lan warna pink. Pirantiné kandelé udakara 9,7 mm kanthi bobot 178 g.[8] Tombol power lan volume ana inging sisih horisontal piranti, jack headphone ana inging sisih ndhuwur, lan pethi stylus ana inging pojok ngisor. Tutup mburi bisa dibukak kanggo ngakses kompartemen baterei, uga slot kertu SIM lan microSD. Piranti kasebut kalebu batere 2500 mAh Li-On sing bisa dicopot.[9]

Fitur Galaxy Note nampilake tampilan HDGA HD Super AMOLED Wide XGA 5.3 inci, kanthi resolusi tampilan 800 x 1280 (285 piksel saben inci). Iki ukurane ing antarane tilpun sèlulèr kaya ta Galaxy S II lan Galaxy Tab 7.0 tablet; faktor wujud iki dijuluki "phablet" dening pers. Galaxy Note nggunakake sistem-on-chip Exynos dual-core, kanthi loro intine CPU ARM Cortex-A9 jam ing 1.4 GHz, inti grafis Mali-400 MP, lan 1 GB RAM. Kalebu salah siji 16 utawa 32 GB panyimpenan internal bisa diluncurake liwat kertu microSD. Galaxy Note kalebu kamera 8-megapiksel lan kamera ngarep-2 megapiksel.[10][11]

Galaxy Note sepaket kaliyan pen stylus minangka dijenengi S Pen, sing disimpen ing kompartemen ing panel ngisor tilpun. Tampilan Galaxy Note kalebu digitizer sing aktif dening Wacom, kanthi sensitivitas tekanan 128 tingkat. Pen kasebut bisa ngganti panggunaan driji ing kahanan sing dibutuhake tliti, nanging piranti kasebut uga dibungkus karo aplikasi sing dirancang kanggo nggunakake stylus. Tombol ing sisih pena bisa digunakake kanggo ngaktifake fitur lan gerakan orientasi kanthi pen khusus ing piranti lunak sistem.[12]

Piranti Alus[besut | besut sumber]

Wigatine Galaxy duwèni sistem operasi Android 2.3 "Gingerbread" lan piranti lunak TouchWiz Samsung. Layar ngarep sing isa nganggo pen stylus kanggo njupuk kauntungan saka ukuran layar sing luwih gedhe, nggunakake kothak limang kolom kanggo trabasan lan widget tinimbang papat. Piranti lunak kalebu fitur sing dirancang kanggo nggunakake stylus, kalebu input tulisan tulisan, lan "Cepet Memo" (diakses kanthi nutul layar kaping pindho nalika nahan tombol stylus), sing mbukak cathetan lengket virtual ing jendela ing ndhuwur saiki app. Cathetan Memo cepet disimpen ing aplikasi S Memo, sing ngidini pangguna ngetik, nulis, utawa nggambar cathetan lan gambar, masang pesen swara lan annotate gambar. Piranti kasebut uga dibungkus karo Polaris Office lan game Crayon Fisika Deluxe, sing bisa nggunakake sensitivitas tekanan saka stylus.[13]

Ing Mei 2012, Samsung wiwit nyebarake nganyari kanggo Android 4.0.4 "Ice Cream Sandwich" menyang Galaxy Note. Nganyarke piranti lunak TouchWiz kanggo cocog karo versi sing dienalake Galaxy S III. Ing wulan Oktober 2012, Samsung wiwit nyebarake Android 4.1 "Jelly Bean" kanggo Galaxy Note ing Korea Selatan. Sampeyan bisa nginstal ROM (sistem operasi) sing ora resmi ing LineageOS, umpamane, NightOwl sing populer adhedhasar Android 7. Amarga pengalaman pangguna hardware ora pati rame (kinerja alon), nanging ok kanggo aplikasi sing entheng (sanajan Youtube, Evernote) . Sumunar ROM ora resmi ditujokake kanggo pangguna komputer sing duwe pengalaman lan teknologi.[14]

Panampa[besut | besut sumber]

Galaxy Note nampa tinjauan positif, nanging kanthi kritikus dibagi karo panrimo pangguna saka faktor wangun polarisasi kasebut; Pocket-lint ujar manawa piranti kasebut "positif banget" dibandhingake karo iPhone 4S lan pangguna bakal katon "kaya wong bodho" yen ditahan menyang rai supaya bisa nimbali. Ing wektu sing padha, tampilan HD Super AMOLED dianggep minangka salah sawijining sing paling apik sing digunakake ing Samsung ing piranti - kanggo memuji resolusi lan kajelasan sing luwih jelas babagan Galaxy S II, warna "sregep lan meres", lan kepenak kanggo nonton video nalika lagi mlaku. Ngarsane stylus dibandhingake karo PDA lan piranti Windows Mobile awal, nanging kanthi tambahan sensitivitas tekanan lan app "Versatile" S Memo. Nanging, ngluwihi aplikasi sing dibungkus lan liya-liyane ing portal S Choice, piranti kasebut dikritik amarga ora duwe piranti lunak cukup sing dirancang ing sekitar S Pen nalika diluncurake. Kesimpulane, Galaxy Note dianggep minangka piranti sing bisa lan duweni potensi "konsol permainan genggem paling apik" amarga ukuran layar, nanging nuduhake keprihatinan apa bakal mréntahake kanggo pamirsa utama. Nanging, dituding manawa Galaxy Note bisa nuntut luwih apik kanggo pangguna perusahaan, amarga bisa "[ngganti] tablet kanthi kepenginan. Minangka migunani minangka piranti sing luwih gedhe, luwih portabel."[15]

GSMArena ngrasa manawa Galaxy Note "bisa uga ana ing pirang-pirang zona penghibur wong", nanging muji kinerja kanthi piranti dhuwur lan layar gedhe, lan rumangsa stylus lan TouchWiz UI ditambahake "nilai" ing piranti kasebut. Minangka gegayutan karo posisi pasar, dirasakake manawa browsing web luwih kepenak ing layar sing ana ing layar Galaxy Note 5.3 inci tinimbang ndeleng video kasebut (mbandhingake layar 10.1 inci), nerangake manawa "ora mesthi pilihan sing cocog kanggo kahanan apa wae , Cathetan bakal sampeyan kalebu sawetara aplikasi piranti pinter modern. " Galaxy Wigati dianggep minangka piranti ceruk sing beda karo upaya anyar ing telpon gedhe (kaya ta Dell Streak lan HTC Sensation XL), nggawe manawa "kita ora mikir kabèh telpon bakal katon kaya Galaxy Note. Samsung mung meksa rada sithik tinimbang liyane. Muncul ing zona panglipur. Cathetan Galaxy ora kaya sing wis digunakake. Sampeyan bisa njupuk minangka peringatan. Utawa undhangan."[16]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Cheng, Roger. (2012-08-15) Samsung: 10M Galaxy Notes sold in nine months | Mobile - CNET News. News.cnet.com. Retrieved on 2013-07-10.
  2. Samsung announces Galaxy Note 10.1 at MWC
  3. 32 GB
  4. "Samsung Galaxy Note and Galaxy Nexus sport HD Super AMOLED - is the PenTile matrix bad for you?". PhoneArena. Retrieved 2 September 2016.
  5. https://apps.fcc.gov/oetcf/eas/reports/ViewExhibitReport.cfm?mode=Exhibits&RequestTimeout=500&calledFromFrame=N&application_id=258095&fcc_id=%27A3LGTI9220%27, ID=1550585
  6. "Samsung Galaxy Note N7000". GSM Arena. Retrieved 2013-06-07.
  7. "Samsung announces Galaxy Nexus and Note roll-out schedules". GSMArena. 2011-10-27.
  8. Chris Davies (2011-10-27). "Samsung's white Galaxy Note revealed". SlashGear. Retrieved 2011-12-11.
  9. Zach Honig (2012-03-05). "'Berry pink' Galaxy Note coming soon". Engadget. Retrieved 2012-08-29.
  10. "Samsung Galaxy Note review". CNET. CBS Interactive. Retrieved 2 September 2016.
  11. "Samsung Galaxy Note N7000 review: Power play". GSMArena. 2011-11-16. Retrieved 2011-12-11.
  12. "Samsung Galaxy Note Android phone". PC World Australia. Retrieved 2011-12-04.
  13. Donald Melanson (2011-10-21). "Android Ice Cream Sandwich includes native stylus support". Engadget. AOL. Retrieved 2011-11-13.
  14. "How to update your Samsung Galaxy Note to Ice Cream Sandwich". PC World (AU). IDG. Retrieved 2 September 2016.
  15. Rik Henderson (2011-11-03). "Samsung Galaxy Note review". Pocket-lint. Retrieved 2011-12-04.
  16. Dan Grabham (2011-09-01). "Samsung Galaxy Note review". Techradar. Retrieved 2011-09-27.