Sèrsan Dua

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tandha pangkat Sersan Dua TNI AD

Sèrsan Dua iku tataran paling cendhèk sajeroning golongan kapangkatan bintara. Ana loro cara kang bisa diayahi supaya namapa pangkat iki:

  1. Bintara saka masarakat umum:
    1. TNI-AD, liwat Sekolah Calon Bintara Pajurit Karier TNI-AD utawa Secaba PK TNI AD. Dilaksanakaké ing Komando Pendidikan (Dodik) Secaba ing saben Kodam. Kanggo Korps Wanita TNI-AD, Secaba ditempuh ing Pusdik Kowad Bandung.
    2. TNI-AL, liwat Sekolah Calon Bintara Pajurit Karier TNI-AL utawa Secaba PK TNI AL. Dilaksanakaké ing Komando Pendidikan Angkatan Laut (Kodikal) Surabaya.
    3. TNI-AU, liwat Sekolah Pertama Bintara Prajurit Karir atau Semaba PK TNI-AU. Dilaksanakaké ing Lanud Adisumarmo Sala.
  2. Bintara saka Tamtama:
    1. TNI-AD, liwat Sekolah Calon Bintara Reguler TNI-AD. Lumrahé miturut korps kaya Sekolah Calon Bintara (Secaba) Reguler Kecabangan Infanteri.
    2. TNI-AL, liwat Sekolah Calon Bintara Reguler TNI-AL. Dilaksanakaké ing Kodikal Surabaya.
    3. TNI-AU, liwat Sekolah Pembentukan Bintara TNI-AU. Dilaksanakaké ing Skadron Pendidikan (Skadik) 403 Lanud Adisumarmo sajeroning telung sasi.

Cathetan: TNI-AD uga utawa tau nganakaké Secaba Khusus Babinsa , Secaba Reguler Khusus Kopassus, Secaba Reguler Infanteri ing saben Resimen Induk Kodam (Rindam). déné TNI-AL uga nganakaké Secaba mirunggan POM-AL.

Sajeroning lingkungan Korps Infanteri TNI-AD utawa Korps Marinir, sawijining Sersan Dua bisa mimpin regu wadyabala.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]