Cacah sirah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Sènsus)
Jujug: pandhu arah, pados

Cacah sirah utawa sènsus ya iku lelakon nglumpukaké katerangan ngenani warganing cacah jiwa sarana paétung. Cacah sirah lumaku sajeroning laladan dhémokrasi, contoné pemilu lan pangumpulan pajak, saha sajeroning laladan ékonomi.

Ana ing Indonésia, telung warna cacah sirah kalakokaké Badan Pusat Statistik, ya iku: cacah sirah wong dunung, cacah sirah tetanèn, lan cacah sirah ékonomi. Cacah sirah wong dunung umumé kalaksana kala taun sing dipungkasi angka "0" kanthi pisan sajeroning 10 taun.

Cacah sirah wong dunung ing Indonésia diayahi taun 1961, 1971, 1980, 1990, 2000, lan 2010. Rong cacah sirah sing diayahi pamaréntahing Indhiya Nèderlan ya iku cacah sirah taun 1920 lan 1930.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cacah_sirah&oldid=1057081"