Roza Otunbayeva

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Roza Otunbayeva
Роза Отунбаева
Roza Otunbayeva - Kyrgyzstan - 2011 International Women of Courage awards.jpg
Otunbayeva ing Maret 2011
Presidhen Kirgizstan ka-3
Linggih
3 Juli 2010 – 1 Desember 2011
Peltu: 7 April 2010 – 3 Juli 2010
MahamantriAlmazbek Atambayev
Omurbek Babanov (Acting)
Almazbek Atambayev
Kang sadurungéKurmanbek Bakiyev
Kang sawiséAlmazbek Atambayev
Mentri Urusan Luar Negeri
Linggih
26 Februari 1992 – 10 Oktober 1992
MahamantriTursunbek Chyngyshev
Kang sadurungéMuratbek Imanaliyev
Kang sawiséEdnan Karabayev
Rerincèn dhiri
Lair (1950-08-23) 23 Agustus 1950 (umur 71)
Frunze, RSS Kirghiz, Uni Soviet
(saiki Bishkek, Kirgizstan)
Parté pulitikPartai Sosial Demokrat
SisihanBolot Sadybakasov (bercerai ing 1997)
AlmamaterUniversitas Negeri Moskwa

Roza Isakovna Otunbayeva (Kirgiz: Роза Исаковна (Исак кызы) Отунбаева, Roza Isakovna (Isak kyzy) Otunbayeva; lair 23 Agustus 1950; umur 71 taun) yaiku diplomat lan pulitikus Kirgizstan sing ngejabat minangka Presidhen Kirgizstan saka 7 April 2010 nganti 1 Desember 2011, ngedadikake dheweke kepala nagara Asia Tengah wadon kapisan. Ia dilantik ing 3 Juli 2010, sawise ngejabat minangka pimpinan sawetoro sawise Revolusi April 2010, sing berujung kanthi penggulingan Presiden Kurmanbek Bakiyev. Sadurunge, ia ngejabat minangka mentri urusan luar negeri lan minangka kepala kaukus parlementer kanggo Parte Sosial Demokrat Kirgizstan.

Pranala jaba[besut | besut sumber]