Rosetta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mriyem saka abad kaping 19 ing Rosetta

Rosetta utawa Rashid (Basa Arab رشيد‎) iku kutha palabuhan ing Dèlta Kali Nil, Mesir. Kutha iki misuwur amarga ing kéné ing taun 1799 tinemu Watu Rosetta, sawijining prasasti ing rong basa, ya iku basa Yunani lan basa Mesir ing rong aksara. Padunung kutha iki kira-kira ana 60.000 jiwa.