Room (filem 2015)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Room yaiku film drama taun 2015 sing disutradarani dening Lenny Abrahamson lan diprodhuksi dening Ed Guiney lan David Gross . Naskah film iki ditulis dening Emma Donoghue adhedhasar novel Kamar Emma Donoghue . Juru paraga film iki yaiku Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen, Sean Bridgers lan William H. Macy .

Film Room wiwit tayang ing Festival Film Telluride ing September 4, 2015 lan dirilis ing Amerika Serikat ing 16 Oktober 2015 ing basis winates lan akeh 22 Januari 2016.[4][5][6] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Brie Larson minangka Joy "Ma" Newsome
  • Jacob Tremblay minangka Jack Newsome
  • Joan Allen minangka Nancy Newsome
  • William H. Macy minangka Robert Newsome
  • Sean Bridgers minangka Nick lawas
  • Tom McCamus minangka Leo
  • Amanda Brugel minangka polisi Parker
  • Joe Pingue minangka polisi Grabowski
  • Megan Park minangka Laura
  • Cas Anvar minangka Dr. Mittal
  • Wendy Crewson minangka tuan rumah

Tanggepane juru kritik[besut | besut sumber]

Kamar Film nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 94%, miturut 286 review, kanthi rating rata-rata 8.5 / 10.[7] Adhedhasar Metacritic, film iki pikantuk nilai 86 saking 100, adhedhasar 43 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[8]

Box office[besut | besut sumber]

Film Room pikantuk $ 14,677,654 ing Amerika Utara lan $ 20,724,104 ing negara liya. Total pendapatanne sing ditampa dening film iki mencapai $ 35,401,758, ngluwihi anggaran produksi filme yaiku $ 13 yuta.[3]

Ing bukaan akhir pekan sing winates, film iki entuk $ 118,298, dadi urutan 31 ing box office. Nanging, ing bukaane akhir minggu secara luas, film iki entuk $ 1,335,563, ndadikake urutan 15 ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "ROOM". British Board of Film Classification. November 5, 2015. Dijupuk November 5, 2015. 
  2. "With indie films such as 'Brooklyn' and 'Room,' the creativity often begins with the financing". Los Angeles Times. December 29, 2015. Dijupuk February 23, 2016. 
  3. a b c "Room (2015)". boxofficemojo.com. Dijupuk September 28, 2016. 
  4. Chang, Justin (4 Septemeber 2015). "Film Review: 'Room' (2015)." Variety.com. Retrieved 16 January 2016.
  5. "Toronto to open with 'Demolition'; world premieres for 'Trumbo', 'The Program'". ScreenDaily. 28 July 2015. Dijupuk 28 July 2015. 
  6. McNary, Dave (29 July 2015). "Brie Larson’s ‘Room’ Set for Oct 16 Release." Variety.com. Retrieved 16 September 2015.
  7. "Room (2015)". Rotten Tomatoes. Dijupuk September 28, 2016. 
  8. "Room reviews". Metacritic. Dijupuk September 28, 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]