Restu Triandy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Restu Triandy
Andi Rif.jpg
Pakaryan penyanyi, aktor
Bojo Lyla Sisilia
Anak Balian Ibrahimovich

Restu Triandy kondhang mawa celukan Andi (lair ing Bandung, Jawa Barat, 12 Oktober 1968; umur 50 taun) ya iku vokalis grup band /rif (rhythm in freedom), mula dhèwèké kerep diundang Andi /rif. [1] Dhèwèké kang dadi Vokalis ning grup band rock Indonésia, /rif[1] wiwit seneng anggoné nembang lan wiwit nyanyi awit dhèwèké esih sinau ning bangku Sekolah Dasar (SD).[1] Dhèwèké uga wis sok menangké festifal lan lomba nyanyi kang dianakaké ana ning sekolahé mbiyen.[1]

Ora namung duwé prestasi ning babagan tarik suara utawa nyanyi, dhèwèké uga duwé prestasi liya ning babagan akademis, vokalis saka grup musik rif kang biyasa diceluk Andi iki ora tau nguciwakaké.[1] Andi kerep mlebu ing rengking 3 besar awit SD nganti tekan SMA.[1] Dhèwèké uga tau nglakoni pakuliyahan ning ITENAS Bandung.[1]

Restu Triandi uga tau dadi Duta Pangandaran kanggo njurung program pamulihan kunjungan wisata ning obyek wisata pasisir pangandaran, sawisé pasisir Pangandharan kena gelombang tsunami ning tanggal 17 Juli 2006.[1] Andi /rif iku jebulé uga pinter anggoné dadi paraga.[1] karo Jikun, sang gitarisé /rif, dhèwèké nyoba mameraké kalimpatané nalika akting ning donya filem, banjur dadi paraga ana ning filem aksi Ger13ang (diwaca: Gerbang 13), filem arahan sutradara anyar kang jenengé Nanda J. Umbara.[1]

Ning acara Gowess Kemerdekaan nyambut hari ulang taun Republik Indonesia kaping 66 Andi Rif ngetok lan seneng asyik ngayuh sepedané.[2] wektu di tekoki apa dhèwèké sok dolanan sepeda deweké ngaku jarang sepedaan. [2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j biografi Andi /rif dipununduh tanggal 27 september 2011
  2. a b Andi Rif, Bersepeda Untuk Senang-Senang dipununduh tanggal 27 september 2011