René Descartes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Rene Descartes)
René Descartes
René Descartes
René Descartes
Lair/Miyos 31 Maret 1596
La Haye Perancis
Tilar donya/Séda 11 Februari 1650
Stockholm Swedia

René Descartes (La Haye, Prancis, 31 Maret 1596Stockholm, Swedia, 11 Februari 1650), uga kondhang kasebut Cartesius. Filsuf lan matematikawan Perancis iki kang nganggit buku Discours de la méthode (1637). Buku iki metu

Saka buku iki kawentar pocapan Cogito Ergo Sum kang umume kasalin ing Inggris dadi I think, therefore I am. Utawa kira-kira ing Basa Jawa, Aku mikir mula aku ana. Akèh kang nganggep, ukara iki kang dadi penandha filsafat moderen, utamane ing jagad sisih kulon. Seka tulisane, Descartes ngajap supaya nggunaake pikiran.

Dhèwèké kasil mulati wong Éropah nuju ndonya anyar kang banjur dadi titi wanci ilange jaman peteng ing Éropah. Jaman Pepadhang (Renaisance) banjur teka lan nggawa revolusi ing Inggris lan Perancis.

Descartes pancen kondhang ing jagad filsafat, nanging dhèwèké uga kawentar ing Matematika. Ing ngelmu iki, dhèwèké nggawe Sistem Koordinat Kartesius.

Pranala nJaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Artikel dhasar

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=René_Descartes&oldid=1079293"