Ratih TV

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ratih TV
Koperasi Duta Wicara
SloganLebih Dekat, Lebih Hangat
Wilayah siaranKebumèn dan tlatah Karesidenan Kedu
Diluncuraké12 Mèi 2003
Sing duwéPemerintah Kabupatèn Kebumèn
Kantor pusatJl. Kutoarjo No. 6 Kebumèn, Jawa Tengah
Saluran afiliasiSCTV (2003-2010)
TVRI (2003-sekarang)
Bumi Hijau TV (2014-sekarang)
TempoTV (2016-sekarang)
ANTARA TV (2016-sekarang)
Situs webhttp://ratihtelevisi.com
Kasumadyan
Siaran terestrial
Kabupatèn Kebumèn47 UHF

Ratih TV ya iku stasiun télévisi duwé pamerentah Kabupatèn Kebumèn, Jawa tengah, Indonésia. Transmisi anyar televisinya manggon ing désa Bumiagung. Kacamatan Rowokele karo kekuwatan pemancar sagedhe 5000 KW. Teknis siarannya tandhang gawé padha karo TVRI.

adege Ratih TV dirintis ana ing udhar 12 Mèi 2003 wektu penandatanganan kesepakatan kerjasama giyaran berjaringan antara pamerentah Daerah Kebumèn karo SCTV. ket wektu kuwi Ratih TV anyak ngenekake kemempengan giyaran. ana ing udhar 27 Oktober 2003 dilakoke ujicoba giyaran ana ing kanal 52 UHF sing ana ing wayah kuwi isih ngenggoni salah siji ruangan ing stasiun Radio Siaran pamerentah Daerah (RSPD) IN FM.

jero prosesnya, ora punjul siji taun Ratih TV wis dianggep prayoga dadi siji lembaga penyiaran dibuktekne karo mudhune ketentuan Dudutan Mantri gayutan Nomor: KM 76 taun 2003. kurang luwih siji taun banjur Ratih TV mbisakne layang Izin Penyelenggaraan Siaran saka Gubernur Jawa tengah Nomor 483/47/2004 udhar 23 Agustus 2004. ket wektu kuwi Ratih TV resmi dadi siji télévisi publik duwé masarakat Kebumèn lan duwé hak sakebake kanggo nglakoke siarannya ing daerah Kabupatèn Kebumèn. jero saperlu motake adege Ratih TV, Bupati Kebumèn ngetoke putusan Bupati Nomor 14 taun 2006 ngenani pangawakan Lembaga Penyiaran Publik Lokal Televisi Kabupatèn Kebumèn. Hal iki didasari manawa penyelenggaraan giyaran ngrupakne piranti sing wigati banget jero komunikasi massa sing ngguna kanggo tujuan pamulangan, informasi, panglipur, lan pengawasan sosial kanggo masarakat.

asal-usul munculnya ide kanggo ngawakake siji stasiun télévisi lokal ing Kabupatèn Kebumèn salah sijiné ya iku saka bupati Kebumèn kala kuwi, Rustriningsih sing duwé tujuan menciptakan good governance ing Kabupatèn Kebumèn. tujuan liya pangawakan Ratih TV ya iku ben masarakat Kebumèn bisa berinteraksi kanthi teras utawa ngantekne aspirasinya marang punggawa pamerentahan. Disamping kuwi ing harapkan karo anané ndheweke télévisi arep dadi siji ndheweke transparansi lan partisipasi publik.

Cikal bakal diawakake dhèwèké Ratih TV bermula saka temon 3 (telu) wong sing duwé jeneng gedhé ana ing donyane pendhak. ketelu wong kesebut ya iku Rustriningsih (Bupati Kebumèn), Wisnu Hadi (Direktur SCTV), lan Ken T. Sudarto (Chairman MATARI Advertising) sing kabehe ya iku putra asli daerah Kebumèn. jeneng Ratih TV asal ngugane diwenehna saka Présidhèn Megawati Soekarno Putri sing kala kuwi tengah nglakoke kunjungannya ing Kabupatèn Kebumèn jero saperlu Panen Raya jagung sisan menyaksikan penandatanganan kerjasama antara pamerentah daerah Kebumèn lan PT Surya Citra Televisi (SCTV).

Ratih ya iku akronim saka Dara putih sing nggambarke sawong wadon sing sukses nggawa Kabupatèn Kebumèn menyang arah sing luwih maju. Sosok wadon sing dipangarah ya iku Bupati Kebumèn Dra. Rustriningsih, M.Si sing kala kuwi isih berstatus lajang. kanthi filosofis, Dara putih ya iku jeneng liya saka seekor manuk merpati wujud putih sing ngirimake pesan nganti menyang tujuan karo tepat. lagekne jarwa filosofis saka warna putih ya iku dadi simbul kebeneran, suci, lan mercayani.