Rani Mukherjee

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rani Mukerji
Lair Rani Mukherjee
(1978-03-21) 21 Maret 1978 (umur 39)
Mumbai, Maharashtra, India
Jeneng liya Rani Mukherji
Rani Mukerjee
Pakaryan Film actress
Taun aktif 1997–present

Rani Mukerji (রাণী মুখার্জী jeneng laire Rani Mukherjee lair ning tanggal (1978-03-21) 21 Maret 1978 (umur 39), dhèwèké iku aktris saka India.[1] Dheweké miwiti debut aktingé karo Raja Ki Aayegi Baraat (1997), lan olih jeneng kaping pisanan awit dheweké mainkaé peran ning filem KUCH KUCH HOTA HAI (1998) riptané Karan Johan.[1] Amarga perané ning filem kasebut, dheweké olih bebungah ning Filmfare Best Supporting Actress Award.[1] Sawisé iku dheweké meranaké peran ning filem kang kondhang, kayata KABHI KUSHI KABHI GAM.[1] Awit taun 2006 dheweké diianggep ning insan filem kang anduweni prestasi.[1]

Ning taun 2004, penampilané ning hit HUM TUM lan YUVA anggawe dheweké olih bebungah Filmfare Best Supporting Actress Award manèh.[1] Dheweké olih pujian sacara mutlak amarga perané dadi wanita bisu tuli ning filem Black (2005), kang anggawe dheweké olih bebungah lan nominasi perfileman.[1] AAwit iku, Rani dikenal dadi artis kondhang ning bioskop Hindi.[1] Ora namung njegur ning donya filem, Mukherjee uga anduweni usaha tampil ning talk show bebarengan karo artis kondhang liyané, kayata Kareena Kapoor, Shahrukh Khan lan Kajol Devgan.[1]

Ning taun 2010, Rani dikabaraké bakal nikah karo Aditya Chopra.[2] Aditya iku sutradara ning India.[2] Kabare bakal diumumaké sawisé kaluwargané ngelakoni tradisi kuno kaluwargané, Durga Puja, kang dilakoni ning sasi Oktober 2010.[2]

Aditya lan Rani terus mbantah babagan berita kasebut.[2] Digosipaké uga, Aditya nyeceraikaké garwané kanggo ngeresmikaké hubungané karo Rani.[2]

Didelok saka kariré ning Bollywood, Rani dikira wis luntur kakondhangané.[2] Mula, dheweké anduweni pamikiran kanggo urip bebrayanan lan urip tentrem karo garwané.[2] Aditya dhéwé ngusahakaké kanggo mbalikaké 'pesona' Rani ning filemé kang paling anyar, ya iku filem kang judulé DIL BOLE HADIPPA, Ning filem kasebut, Rani mainaké peran karo Shahid Kapoor kang luwih enom saka Rani.[2] Rani kang ngudhunaké aboté pirang kilo kanggo filem kasebut namung tujuané supaya katon luwi enom lan cocog dipacangaké karo Shahid.[2] Ananging, filem kasebut ora patiya sukses ning box office lan karir Rani meh rusak gara-gara iku.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i biografi Rani Mukherjee dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e f g h i j berita Rani Mukherjee dipununduh tanggal 25 Agustus 2011