Raja William IV

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
William IV
William IV.jpg
William IV, dilukis déning Sir Martin Archer Shee, 1833
Raja Karajan Manunggal
Panjenengan26 Juni 1830 – 20 Juni 1837
Pamakuthan8 September 1831
LeluhurGeorge IV
PanerusVictoria
Perdana Mantri
Raja Hannover
Panjenengan26 Juni 1830 – 20 Juni 1837
LeluhurGeorge IV
PanerusErnest Augustus I
Lair(1765-08-21)21 Agustus 1765
Pura Buckingham, London
Surud20 Juni 1837(1837-06-20) (umur 71)
Pura Windsor, Berkshire
Astana8 Juli 1837
Kapel St George, Pura Windsor
GariniAdelaide dari Saxe-Meiningen
PutraSah:
  • Putri Charlotte dari Clarence
  • Putri Elizabeth dari Clarence
Tidak sah:
  • George FitzClarence
  • Henry FitzClarence
  • Sophia Sidney
  • Mary Fox
  • Frederick FitzClarence
  • Elizabeth Hay
  • Adolphus FitzClarence
  • Augusta Gordon
  • Augustus FitzClarence
  • Amelia Cary
Jeneng dawa
William Henry
WangsaWangsa Hanover
BapaGeorge III
IbuCharlotte dari Mecklenburg-Strelitz
PakaryanTentara (angkatan laut)
Tapak tangan

William IV (William Henry, lair 21 Agustus 1765 – séda 20 Juni 1837 ing yuswa 71 taun) ya iku Raja saka Krajan Britania Raya lan Irlandia sarta Hanover saka 26 Juni 1830 nganti sedané. William, putra katelu saka George III saka Britania Raya lan adik kalih nerusaké George IV ya iku sing wusanané mrentah ing Britania Raya karo Hanover. Panjenengané digantèkake déning kaponakané, Victoria panguwasa Britania Raya lan rayiné Ernest Augustus I dadi Raja Hanover.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Raja William IV
Cabang kadet Wangsa Welf
Lair: 21 Agustus 1765 Tilar donya: 20 Juni 1837
Gelar kabangsawanan
Kang sadurungé
George IV
Raja Karajan Manunggal
26 Juni 1830 – 20 Juni 1837
Kang sawisé
Victoria
Kang sadurungé
George IV
Raja Hanover
26 Juni 1830 – 20 Juni 1837
Kang sawisé
Ernest Augustus I

Cithakan:Panguasa Inggris, Sekotlan, Britania