Raja William IV

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
William IV
William IV.jpg
William IV, dilukis déning Sir Martin Archer Shee, 1833
Raja Karajan Manunggal
Panjenengan 26 Juni 1830 – 20 Juni 1837
Pamakuthan 8 September 1831
Leluhur George IV
Panerus Victoria
Perdana Mantri
Raja Hannover
Panjenengan 26 Juni 1830 – 20 Juni 1837
Leluhur George IV
Panerus Ernest Augustus I
Lair (1765-08-21)21 Agustus 1765
Pura Buckingham, London
Surud 20 Juni 1837(1837-06-20) (umur 71)
Pura Windsor, Berkshire
Astana 8 Juli 1837
Kapel St George, Pura Windsor
Garini Adelaide dari Saxe-Meiningen
Putra

Sah:

  • Putri Charlotte dari Clarence
  • Putri Elizabeth dari Clarence
Tidak sah:
  • George FitzClarence
  • Henry FitzClarence
  • Sophia Sidney
  • Mary Fox
  • Frederick FitzClarence
  • Elizabeth Hay
  • Adolphus FitzClarence
  • Augusta Gordon
  • Augustus FitzClarence
  • Amelia Cary
Jeneng dawa
William Henry
Wangsa Wangsa Hanover
Bapa George III
Ibu Charlotte dari Mecklenburg-Strelitz
Pakaryan Tentara (angkatan laut)
Tapak tangan

William IV (William Henry, lair 21 Agustus 1765 – séda 20 Juni 1837 ing yuswa 71 taun) ya iku Raja saka Krajan Britania Raya lan Irlandia sarta Hanover saka 26 Juni 1830 nganti sedané. William, putra katelu saka George III saka Britania Raya lan adik kalih nerusaké George IV ya iku sing wusanané mrentah ing Britania Raya karo Hanover. Panjenengané digantèkake déning kaponakané, Victoria panguwasa Britania Raya lan rayiné Ernest Augustus I dadi Raja Hanover.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Raja William IV
Cabang kadet Wangsa Welf
Lair: 21 Agustus 1765 Tilar donya: 20 Juni 1837
Gelar kabangsawanan
Sing mengku  sadurungé:
George IV
Raja Karajan Manunggal
26 Juni 1830 – 20 Juni 1837
Diganti déning:
Victoria
Sing mengku  sadurungé:
George IV
Raja Hanover
26 Juni 1830 – 20 Juni 1837
Diganti déning:
Ernest Augustus I

Cithakan:Panguasa Inggris, Sekotlan, Britania


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata