George III saking Britania Raya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
George III saking Britania Raya

George III (George William Frederick) (4 Juni 1738 - 29 Januari 1820) punika Raja Inggris lan Raja Irlandia wiwit 25 Oktober 1760 dumugi 1 Januari 1801. Panjenenganipun ugi nguwaosi Britania Raya dumugi pejahipun.

Salaminipun masa pamaréntahanipun, nagarinipun kécalan kathah koloninipun ing Amérika Lèr (dados Amérika Sarékat), sarta Britania Raya lan Irlandia nggabung mbentuk Britania Raya.

Amargi "sifat lan pangrumaosipun ingkang prasaja lan ngirit", George III dipunparingi nami julukan Petani George.