Radèn Ayu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Radèn Ayu (dicekak: R.Ay., wangun ora baku: RAy) iku gelar kabangsawanan Jawa kang dianugerahaké marang sawenèh wanita katurunan ningrat kang daup karo siji priya saka génerasi kaloro nganti kapitu saka raja/pamimpin kang palng cedhak (kanthi silsilah) kang naté maréntah. Gelar iki dianggo déning kabèh krajan pewaris Mataram lan uga kadipatèn-kadipatèn andhahané. sajeroning tradhisi Kasultanan Banten dipigunakaké istilah Ratu Ayu.

Uga delengen[besut | besut sumber]