Pylos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pylos saka sisih lor
Papan dhistrik Messenia kanthi kutha krajan Pylos

Pylos (Basa Yunani: Πύλος), biyèn ditepungi mawa jeneng Navarino, iku jeneng lempongan lan kutha ing pesisir kulon Peloponnese, dhistrik Messenia ing kidul Yunani. Kutha iki arupa kutha krajan propinsi Pylia. Nalika taun 2001, kutha Pylos duwé populasi 2.561 éwadéné munisipalitasé Pylos 5.402.

Pylos arupa papan Peperangan Navarino nalika taun 1827, nalika mangsa Perang Kamardikan Yunani.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pylos&oldid=1055234"