Pylos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pylos saka sisih lor
Papan dhistrik Messenia kanthi kutha krajan Pylos

Pylos (Basa Yunani: Πύλος), biyèn ditepungi mawa jeneng Navarino, iku jeneng lempongan lan kutha ing pesisir kulon Peloponnese, dhistrik Messenia ing kidul Yunani. Kutha iki wujud kutha krajan propinsi Pylia. Nalika taun 2001, kutha Pylos duwé populasi 2.561 éwadéné munisipalitasé Pylos 5.402.

Pylos wujud papan Peperangan Navarino nalika taun 1827, nalika mangsa Perang Kamardikan Yunani.