Pylos

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pylos saka sisih lor
Papan distrik Messenia kanthi ibu kutha Pylos

Pylos (Basa Yunani: Πύλος), biyèn ditepungi mawa jeneng Navarino, iku jeneng teluk lan kutha ing pesisir kulon Peloponnese, distrik Messenia ing kidul Yunani. Kutha iki arupa ibu kutha provinsi Pylia. Nalika taun 2001, kutha Pylos duwé populasi 2.561 éwadéné munisipalitasé Pylos 5.402.

Pylos arupa papan Peperangan Navarino nalika taun 1827, nalika mangsa Perang Kamardikan Yunani.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pylos&oldid=839554"